VaLePa löysi rentouden ja riepotteli Tiikereitä – Ratkaisuerä oli armotonta tykitystä - Urheilu - Aamulehti

VaLePa löysi rentouden ja riepotteli Tiikereitä – Ratkaisuerä oli armotonta tykitystä

VaLePa sai pelinsä jengoilleen ja tuuletti voittoa sunnuntaina.

10.3.2019 22:13

Tiikerit hyökkäsi ahnaasti VaLePan kimppuun myös lentopalloliigan kolmannessa puolivälieräottelussa ja vei avauserän pitkälti latvialaishakkuri Edvarts Buividsin pitkän syöttöputken ansiosta.

Sastamalan 974-päinen ehti jo huolestua, kun loistavan pudotuspeli-ilmeen löytänyt kokkolalaisjoukkue karkasi vielä toisessa erässä neljän pisteen johtoon.

Mutta ei – VaLePa ei aio hankkia liigakevään pahimman floppaajan titteliä. Ei todellakaan.

Sastamalalaisjoukkueen mestaruusnälkä on kasvanut entisestään vastoinkäymisten jälkeen. Tiikerit sai tuntea tämän nahoissaan loistostartin jälkeen.

Rentous löytyi

VaLePa löysi vihdoin kaivatun rentouden ja riepotteli Tiikereitä neljännessä erässä armottomasti: 3–1 (20–25, 25–23, 25–22, 25–11).

Samalla VaLePa siirtyi ottelusarjassa 2–1-johtoon ja pääsee hakemaan välieräpaikkaa ensimmäisen kerran tiistaina Hollihaan hornankattilassa.

Voi olla, että loppupelin ryöpytys söi sekä Tiikerien pelaajien että fanien uskoa jo ratkaisevasti.

–Niin mekin haluamme uskoa. Kun kipsi laukesi vihdoin, peli lähti rullaamaan lupaavan vapautuneesti. Se kantaa pitkälle, VaLePan kakkosvalmentaja Janne Kangaskokko innostui.

Merkittävin muutos tuli jatkopallopelaamiseen.

Ratkaisut olivat liian varovaisia vielä alkupelissä. Tämä johtui osittain siitä, kun pelaajille oli korostettu virheiden vähentämistä.

Rohkeus lisääntyi ratkaisevasti pelin edetessä.

Toisen ison käänteen tarjosi Erik Sundberg. Kahdessa ensimmäisessä puolivälierässä tuskaillut ruotsalaislaituri tuli kentälle erittäin päättäväisesti ja tappoi palloja terävämmin kuin vähään aikaan.

Sentteri Tommi Siirilä on ollut koko puolivälieräsarjan ajan kova ja nosti nyt tasoansa vielä pykälällä.

Siirilän upean saldon (16/+14) kruununa on peräti seitsemän torjuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos