Minetit sijoittui joukkuevoimistelun maailmancupin avauskisassa kolmanneksi - Urheilu - Aamulehti

Minetit kokosi itsensä lauantain pienoiskatastrofin jälkeen ja nousi Sofian kisan kolmoseksi – nyt mietitään, mitä uutta ohjelma kaipaa ennen kevään MM-kisoja

Minettien kapteeni Ella Ratilainen oli tyytyväinen finaalisuoritukseen, mutta harmitteli, että joukkue ei noussut kolmatta sijaa korkeammalle.

10.3.2019 19:37

Tampereen Sisun Minetit eivät tavoitelleetkaan mahdottomia joukkuevoimistelun maailmancupin avauskisan finaalissa sunnuntaina Bulgarian Sofiassa.

Minetit voimisteli finaalissa paremmin kuin lauantain alkukilpailussa ja nousi neljänneltä sijalta pronssipallille.

Kultakamppailu karkasi kauas lauantain alkukilpailun kahden ison nostovirheen takia.

Minetit voimisteli finaalissa pisteet 18.95. Lauantaina ohjelma tuotti 18.50 pistettä eli yhteispisteet olivat 37.45.

–Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen nousuun mitaleille ja siihen, että joukkue kokosi itsensä lauantain jälkeen. Virheet olivat niin isoja, että niistä olisi helposti syntynyt pelkotiloja uudesta epäonnistumisesta, valmentaja Teija Kukkala sanaili kisan jälkeen.

Kukkala arveli, että lauantain näkyvät virheet säteilivät vielä sunnuntaillekin. Veto oli hyvä, mutta totuttuja yli 19:n pisteitä ei silti tuomareilta herunut.

–Nyt suoritus oli kuitenkin sellainen, mihin lauantainakin olisi pitänyt pystyä.

Korjausliikkeitä

Maailmancupin avauskisan voitti yllättäen Olarin Voimistelijoiden OVO Team (yhteispisteet 37.85), ja toinen oli venäläinen Madonna (37.80).

Minetit on jo pitkään olltu joukkuevoimistelun kotimainen markkinajohtaja, mutta nyt OVO oli selkeästi parempi.

Huolettaako?

–Kyllä ja ei. Tosin OVO Teamin pisteet tuntuvat ihmeellisiltä, sillä heille tuli iso virhe keskellä ohjelmaa. Ehkä tuomarit eivät vain nähneet sitä kaatumista. Silti ei pidä selitettä ja analysoida muita, vaan pitää itse olla parempi.

Parempaan Minetit ryhtyy pyrkimään lähipäivinä valmentajien ja koreografi Antton Laineen johdolla.

–Jotain korjausliikkeitä pitää tosiaan miettiä. Koko hommaa ei voi pistää uusiksi kiireisen kevään takia, mutta ehkä on syytä kerätä tuomaripalautetta siitä, miksi pisteet sunnuntaina jäivät mihin jäivät.

Kausi jatkuu 30. maaliskuuta MM-karsinnoilla ja heti sen jälkeen maailmancup jatkuu Singaporessa.

Huhtikuun lopulla ovat toiset MM-karsinnat, ja MM-kisat järjestetään toukokuussa Espanjassa.

–Onneksi sentään MM-kisoihin on aikaa miettiä peliliikkeitä.

Kohun vaikutus

Minettien toinen valmentaja Titta Heikkilä on viime syksystä asti ollut myrskyn silmässä väitettyjen valmennuksellisten ylilyöntien takia, eikä asia ole vieläkään loppuun saakka käsitelty.

Luulisi moisen vaikuttavan Minettien tekemiseen?

–Ei asialla ollut osuutta alkukilpailun virheisiin, mutta eihän se ole voinut olla vaikuttamatta, vähintäänkin alitajuisesti. Työrauha on kärsinyt, Kukkala sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos