Puhuri ja lumisade eivät sopineet kauas kärjestä jääneelle Kaisa Mäkäräiselle – Suomalaistähti myönsi: "Parhaat saavutukset ovat helpoimmista keleistä" - Urheilu - Aamulehti

Puhuri ja lumisade eivät sopineet kauas kärjestä jääneelle Kaisa Mäkäräiselle – Suomalaistähti myönsi: "Parhaat saavutukset ovat helpoimmista keleistä"

Toisen makuuammunnan aikana satoi lunta ja tuuli puuskissa. Se ei sopinut Kaisa Mäkäräiselle.

10.3.2019 16:25 | Päivitetty 10.3.2019 16:25

Östersundin kisaratojen ja jopa sään piti sopia Kaisa Mäkäräiselle, mutta sunnuntain MM-takaa-ajosta tuli kaikkea muuta kuin suomalaisen pirtaan istuva.

–Jos kattoo miun uralta, niin harvoin olen tuulisissa keleissä kovin pärjännyt. Parhaat saavutukset ovat helpoimmista keleistä, Mäkäräinen sanoi.

Lue lisää: Kaisa Mäkäräinen romahti takaa-ajossa – Ruotsalaisyllättäjä ei kestänyt viimeisen ampumapaikan painetta, mestaruus Saksaan

Ensimmäisessä makuuammunnassa penkalla oli huomattava puhuri. Mäkäräinen ampui kaksi ohi.

–Ekalla olisi pitänyt reagoida paremmin tuuleen. Sen otan eniten omaan piikkiin. Aattelin, että tuuli on vähän tyyntynyt kohdistuksesta. Silloin se kesti hyvin taulun sisällä, nyt ei kestänyt. Ammuntakasa oli oikealla. Sitä ehdin hetken miettiä ennen ammuntaa, että siirränkö tähtäimiä, mutta tulin siihen tulokseen, etten siirrä.

Myös toiselta makuupaikalta tuli kaksi pummia. Ammunnan aikana satoi reippaasti lunta.

–Toisessa makuussa tuli niin paljon lunta, että oli vaikeaa nähdä. Oli huono tähtäyskuva.

Mäkäräisen mitalipeli oli pelattu kahden ammunnan jälkeen.

Hän oli lopulta MM-takaa-ajon seitsemästoista.

Kaisa Mäkäräinen ampui MM-takaa-ajossa yhteensä seitsemän sakkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: