Ruuskan torjunta huipensi dramaattisen lentopalloillan Kangasalla – "Mekkala oli niin kova, etteivät viestit menneet perille kuin huutamalla" - Urheilu - Aamulehti

Ruuskan torjunta huipensi dramaattisen lentopalloillan Kangasalla – "Mekkala oli niin kova, etteivät viestit menneet perille kuin huutamalla"

LP Kangasalan ja Oriveden Ponnistuksen välinen puolivälieräsarjan avaus tarjosi yleisölle loistavaa viihdettä. Tässä tuulettaa LP Kangasala.

8.3.2019 23:12

LP Kangasalan ja Oriveden Ponnistuksen välisen puolivälieräsarjan avauskamppailu tarjosi kaikki naislentopallon parhaat elementit.

Pirkanmaan huippujoukkueet tarjosivat reilun kahden ja puolen tunnin aikana huikeamman draaman kuin elokuvan tekijä osaa käsikirjoittaa. Missään vaiheessa ei voinut tietää, miten 530-päisen yleisön villinnyt jännitysnäytelmä päättyy.

Tunteikas ilta huipentui, kun Kangasalan laituri Vilma Ruuska otti yksin kiinni OrPon hakkurin Nelli Rantasen. Ruuskan torjunta takasi Kangasalle riemukkaan 3–2 (16–25, 25–23, 25–21, 20–25, 15–13) -avausvoiton.

Kutkuttava puolivälieräsarja jatkuu sunnuntaina Orivedellä. Välieräpaikka heltiää kolmella voitolla.

Ruuska pysäytti jo pari palloa aiemmin OrPon pääiskijän Tiana Dockeryn ja nousi ratkaisuhetkillä isoon rooliin.

–Meidän esitys ei aiheuttanut pelillisesti hirveästi hurraa-huutoja, mutta Pitkäjärvellä oli parempi tunnelma kuin kertaakaan tällä kaudella. Mekkala oli niin kova, etteivät viestit menneet perille kuin huutamalla, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen kuvaili.

Pirkanmaan herruuskamppailut sytyttävät luonnostaan molemmat joukkueet. Nyt kentälle saatiin vielä lisäannos sähköä, kun OrPo tyytyi runkosarjan päätöskierroksilla kuudenteen sijaan välttääkseen puuduttavat matkat Kuusamoon.

Keränen myönsi, että tästä tuli lisämotivaattori joukkueen pelaajille. Juuri tämäntyyppistä värinää kevään palloiluhuipennukset kaipaavat. 

Kangasalan amerikkalaiskaksikko Nikki Taylor-Kayla Haneline nousi tutusti vahvasti esiin. Taylor pommitti illan komeimman saldon 28/+15. Joukkoon mahtui seitsemän ässäsyöttöä. Seitsemän torjuntaa napsinut Haneline säesti vahvasti lukemin 21/+19.

OrPo halusi sysätä kaikki ennakkosuosikin paineet vastustajan harteille. Kangasala otti viitan harteillensa mukisematta. Tämä asetelma syntyi jo sarjataulukonkin perusteella, kun Kangasala keräsi 16 pistettä enemmän kuin OrPo.

Viime kevät todisti, ettei taaksepäin kannata katsella liikaa. Silloin OrPo voitti Kangasalan kauden keskinäisissä kohtaamisissa (liiga ja Suomen cup) 5–0 ja kokosi runkosarjassa peräti 20 pistettä enemmän. Silti Kangasala vei puolivälieräkamppailut puhtaasti voitoin 3–0.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos