Kun hätä oli suuri, pelikuntoon toipunut Olli Kunnari pelasti VaLePan taas kerran – "Olo on lähinnä helpottunut" - Urheilu - Aamulehti

Kun hätä oli suuri, pelikuntoon toipunut Olli Kunnari pelasti VaLePan taas kerran – "Olo on lähinnä helpottunut"

8.3.2019 22:44

Tiikerit on puristanut suurimman mestarisuosikin VaLePan puolivälieräsarjassa ahtaammalle kuin osattiin odottaa.

Kokkolalaisjoukkue pääsi kotikentällään jo kolmen pisteen päähän toisesta otteluvoitosta, mutta sastamalalaisjoukkue kesti neljännen erän kiirastulen ja nousi tukalasta sillasta kuiville.

VaLePa haki Hollihaasta arvokkaan 3–2 (22–25, 25–23, 23–25, 25–23, 15–11) -vierasvoiton ja tasoitti ottelusarjan 1–1:een.

Taistelu jatkuu sunnuntaina Sastamalassa. Välieräpaikka heltiää kolmella voitolla.

–Olo on lähinnä helpottunut, kun pystyimme ottamaan pelin takaisin itsellemme. On selvää, että kotona on helpompi pelata, VaLePan kakkosvalmentaja Janne Kangaskokko myönsi.

Puolivälieräavauksessa räiskinyt VaLePa hyökkäsi nyt fiksummin ja sai syötöillänsä lisää painetta Tiikerien kenttäpuoliskolle.

Merkittävin muutos tuli kuitenkin kolmannessa erässä, kun edelleen puolikuntoinen Olli Kunnari tuli kentälle Erik Sundbergin paikalle. Polvivaivoista kärsinyt Kunnari rauhoitti vastaanoton ja takasi samalla pelintekijä Mikko Eskolle paremmat työkalut.

Urpo Sivula (26 pistettä) oli tutusti VaLePan hyökkäyspelin kulmakivi, vaikka hänellekin osui heikkoja hetkiä. Muutaman kerran hakkurin ilme oli pelottavan välinpitämätön.

Nivusvaivasta kuntoutunut Niko Suihkonen nosti tuntuvasti tasoaan ensimmäisestä pelistä ja antoi Sivulalle kaivattua tulitukea. Viisi torjuntapistettä kopannut Tommi Siirilä isännöi verkon keskustaa.

Tiikerien latvialaishakkuri Edvarts Buivids aiheutti VaLePalle nytkin paljon päänvaivaa. Buivids pommitti 24 pistettä hienoa kevättä pelaavan Anton Välimaan passeista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos