Nokian KrP tyrmättiin pudotuspeliavauksessa, Classicin hermo kesti: "Varmaan kaikki tietävät, että olemme taitavin ja paras joukkue" - Urheilu - Aamulehti

Nokian KrP tyrmättiin pudotuspeliavauksessa, Classicin hermo kesti: "Varmaan kaikki tietävät, että olemme taitavin ja paras joukkue"

Joonas Pylsyn (vas.) Classic kohtasi Indiansin myös viime kevään pudotuspeleissä.

8.3.2019 21:33

Tampereen Classic aloitti miesten salibandyliigan pudotuspelit 10–5 (2–1, 3–1, 5–3) -kotivoitolla espoolaisesta Indiansista.

Kamppailu oli tyypillinen pudotuspeliavaus. Joukkueet testasivat, mitä sääntöjen puitteissa saa tehdä. Erotuomarit Kimmo Olkkola ja Mikko Pelttari vihelsivät yhteensä seitsemän pientä rangaistusta, mutta paikkoja oli useampaankin.

Ottelu oli saada käänteen yhdestä kyseenalaisesta taklauksesta kolmannen erän alussa. Indiansin Sami Niskanen torppasi Joonas Pylsyn kaukalon yli, otti pallon ja juoksi maalintekoon. Indians nousi sillä kahden maalin päähän. Heti perään Pylsy otti estämisjäähyn, ja Indians onnistui ylivoimalla.

Classic piti lopulta tunteensa kurissa, mutta tämä on juuri sitä, mihin vastustajat pyrkivät.

–Se on selvää, että jokainen joukkue testaa meidän hermokontrollia, että ottaisimme tyhmiä jäähyjä, Pylsy sanoo.

Pylsy myönsi, että ottelussa "räiskyi välillä yli", mikä toisaalta myös kuuluu pudotuspelihenkeen.

–Tänään oli tämä (tuomari) linja. Kun se on molemmille sama, niin se on jees.

Sveitsin liigaan tämän kauden jälkeen siirtyvä Pylsy iski ottelussa neljä maalia, joista kaksi viimeistä tyhjiin. Varsinkin 5–2-osuma oli erikoisuudessaan komea. Classicin karvauspeli toimi, ja Indians hätiköi pelivälineen kanssa omalla alueella. Pallo tuli maalin eteen, jonne Pylsy nousi haistelemaan maalipaikkaa. Hyökkääjä tuikkasi rauhassa mailan väliin ja pallo ohitti maalivahti Mikko Kirvesniemen.

–Yleensä tulee lauottua täysillä, mutta nyt pääsin vain tökkäämään. Siihen oli maalivahdin vaikea reagoida, Pylsy naureskeli.

Voitosta huolimatta Pysly ei ollut joukkueen esitykseen täysin tyytyväinen. Indians pääsi iskemään Classicin keskialueen virheistä liian usein.

–Varmaan kaikki tietävät, että olemme taitavin ja paras joukkue, kun pelaamme omaa peliämme, Pylsy sanoi itsevarmasti.

KrP putosi heti kyydistä

Nokian KrP sai tylyn herätyksen pudotuspeleihin. KrP meni TPS:ää vastaan avausminuutilla 1–0-johtoon, mutta sen jälkeen kotijoukkue iski viisi maalia ennen erätaukoa. TPS voitti lopulta selkeästi 7–2 (5–1, 0–0, 2–1).

TPS jyräsi maajoukkuehuippujen Miko Kailialan (2+2) ja Mikko Hautaniemen (2+0) johdolla.

–Vastustaja näytti, miksi se on iso suosikki tässä sarjassa. TPS oli valtavasti edellä ensimmäisessä erässä. Emme saaneet vyöryä millään pysäytettyä, nokialaisten päävalmentaja Jarmo Härmä latasi.

Härmän mukaan KrP kipsasi ja jännitti.

–Kahden metrin syötöt menivät kolme metriä ohi. Kaveri oli valmiimpi pelin kaikilla osa-alueilla.

Classicin ja KrP:n toiset puolivälieräottelut ovat edessä sunnuntaina. Silloin KrP pääsee kotihalliinsa.

–Raholassa alusta on nopeampi ja se suosii meitä. Tästä tuli paljon läksyjä, mutta olemme valmiita tekemään ne, Härmä sanoi.

Välieriin pääsee neljällä voitolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: