Nyt on Kaisa Mäkäräisen kultasauma! Kaikkien aikojen legenda kertoo poikkeuksellisen asian suomalaisen tilanteesta: ”Sopii suosikin asemaa paremmin” - Urheilu - Aamulehti

Nyt on Kaisa Mäkäräisen kultasauma! Kaikkien aikojen legenda kertoo poikkeuksellisen asian suomalaisen tilanteesta: ”Sopii suosikin asemaa paremmin”

Onko perjantai Kaisa Mäkäräisen päivä Östersundissa? Moni tekijä puoltaa sitä.

8.3.2019 15:54 | Päivitetty 8.3.2019 15:56

Kaiken pitäisi olla erittäin hyvin. Kaisa Mäkäräisellä on perjantaina fantastinen mahdollisuus voittaa pikakisan MM-kulta.

Raskas ja hidas rata, jolla on runsaasti kuokkatekniikalla hiihdettäviä nousuja, sopii suomalaiselle paremmin kuin yhdellekään kilpasiskolle.

Torstain sekaviestissä suomalaisen ammunta oli mainiota. Hän pamautti pystystä nollat.

– Se meni niin nopeasti ohi, etten edes huomannut, Mäkäräinen iloitsi.

Makuulta piti käyttää yksi varapaukku.

– Se karkasi totaalisesti. Lähti samaan aikaan kuin aseen lukko meni kiinni. Viestissä se ei rokota kuin 10 sekuntia, mutta henkilökohtaisissa kisoissa ei tuollaisiin ole varaa.

Östersundin ylle jämähtänyt lumisade jatkunee perjantain kilpailun ajan. Mäkäräinen ei pyrystä hätkähdä. Se jopa sopii hänelle, koska rata on entistä tahmeampi.

– Ihan hyvin näki ampua. Vähän kohdistuksissa oli sumeaa, mutta ei mitään dramaattista.

Ennen MM-kisojen alkua Mäkäräisen suksikalusto nousi puheenaiheeksi, kun urheilija ja Suomen valmentaja Jonne Kähkönen moittivat kapuloita ja Suomen huoltoa.

– Ihan ok suksi, Mäkäräinen kuittasi torstaina.

Sekaviestin hiihtoaikoja ei kannata tuijottaa liikaa. Mäkäräinen oli osuudellaan ”vasta” neljäs, mutta nainen säästeli ja otti itselleen merkityksettömän kilpailun valmistavana treeninä.

– Vaatii vielä vähän petraamista, mutta ei tarvitse paniikkinappulaa painaa pohjaan –varsinkin, kun ammunta oli noin hyvällä mallilla.

Legendan arvio

Jos suomalainen ampuu perjantaina samalla tavalla kuin torstaina, mitali on hyvin todennäköinen. Jopa kulta.

– Yksi sakkokierros on riittänyt joka pikakisassa maailmancupissa palkintopallille, mutta aika harvassa arvokisassa. Jos perjantaina ammun ykkösen, suhteellisen tyytyväinen olen. Se olisi yli mun osumakeskiarvon.

Joensuulainen on lähtenyt moneen arvokisaan erittäin kovana mitalisuosikkina. Nyt paineet ovat muualla, sillä Mäkäräisen otteet ovat ailahdelleen todella paljon sitten alkukauden superkisojen.

– Se on Kaisan kannalta erittäin hyvä asia. Ampumahiihdossa ei koskaan voi vähätellä paineetonta tilaa. Haastajan asema sopii Kaisalle suosikin asemaa paremmin, kaikkien aikojen paras ampumahiihtäjä Ole Einar Björndalen analysoi.

Mäkäräistä huolettaa vain yksi asia: ammuntapenkalla mahdollisesti pyörivä tuuli.

– On luvattu viittä metriä sekunnissa. Se on jo aika paljon. Ei tarvitsisi tuulla niin paljoa, Mäkäräinen sanoo.

Onko perjantai Kaisan päivä?

Lähes kaikki tekijät puoltavat sitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos