Dopingväitteitä esittänyt ex-hiihtäjä Johannes Dürr on pidätetty - Urheilu - Aamulehti

Seefeldin dopingskandaalissa yllätyskäänne – dopingpaljastuksia tehnyt hiihtäjä Johannes Dürr on pidätetty

Itävallan poliisin edustaja Dieter Csefan (vas.)) ja Innsbruckin yleinen syyttäjä Hansjoerg Mayr kertoivat medialle Seefeldin dopigratsiasta viime viikon keskiviikkona.

5.3.2019 17:30 | Päivitetty 5.3.2019 17:49

Seefeldin MM-kisoissa toteutettu poliisiratsia on käynnistänyt lumivyöryn, jonka alle on jäänyt toistaiseksi kuusi hiihtäjää ja kaksi kilpapyöräilijää sekä taloudellisesti tuottavaa dopingrinkiä pyörittänyt saksalaislääkäri Mark Schmidt.

Nyt dopingsotkussa on tapahtunut uusi käänne, kun mediassa kisojen aikana useita dopingtotuuksia ja -väitteitä muun muassa Therese Johaugista laukonut ex-hiihtäjä Johannes Dürr on pidätetty. Asiasta kertoo Itävallan suurin sanomalehti Kronen Zeitung.

Urallaan dopingista kärynnyt Dürr on viime aikoina profiloitunut enemmän dopingpaljastelijana tai niin sanottuna ”whistleblowerina”. Hänen ARD-kanavalle antamat kommentit olivat suuri syy siihen, miksi Itävallan poliisi ylipäätään aloitti viime viikolla MM-kisojen ratsiaan johtaneen rikostutkinnan.

Dürrin julkisuuskuva näyttää olleen kuitenkin vain savuverho totuuden peittona, sillä Kronen Zeitungin tietojen mukaan itävaltalainen toimi välikätenä useiden hiihtäjien ja lääkäri Mark Schmidtin välillä.

Hiihtäjistä Dominik Baldaufin ja Max Hauken kerrotaan sanoneen poliiseille, että juuri Dürr ohjasi heidät Saksan Erfurtissa toimineen Schmidtin pakeille.

Poliisi epäilee Dürriä urheilupetoksesta ja antidopingsäännöstön rikkomisesta. Kronen Zeitungin mukaan näyttää siltä, että Dürr on toiminut koko sotkussa ”avainroolissa”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut