Juha Kivilehto sai kahden ottelun pelikiellon - Urheilu - Aamulehti

Classic oli murskaava puolivälierässä – Indians syyttää konkaripuolustaja Kivilehtoa tahallisesta vahingoittamisyrityksestä

Juha Kivilehto on sivussa myös seuraavasta puolivälieräkamppailusta pelikiellon takia.

10.3.2019 21:01 | Päivitetty 10.3.2019 21:28

Tampereen Classic oli ylivoimainen miesten salibandyliigan toisessa puolivälieräottelussa Indiansia vastaan Espoossa. Classic voitti 10–3 (3–1, 1–0, 6–2) ja meni sarjassa 2–0-johtoon.

Sami Johansson keräsi tehot 3+2.

Ottelusarja sai lisäväriä ennen toista kamppailua. Salibandyliiga antoi Classicin konkaripuolustajalle Juha Kivilehdolle kahden ottelun pelikiellon. Syynä oli Kivilehdon taklaus Indiansin maalivahtiin Mikko Kirvesniemeen perjantain ottelussa.

Kivilehto juoksi maalin edestä, kun hän antoi painetta Indiansin Joonas Föhrille. Kivilehto törmäsi maalialueella olleeseen Kirvesniemeen, joka ei loukkaantunut.

Salibandyliitto julkaisi tilanteesta videon Youtube-tilillään:

Kivilehto sai tilanteesta alun perin kahden minuutin jäähyn estämisestä. Indians kuitenkin teki videotutkintapyynnön. Indiansin mukaan kyseessä oli tahallinen vahingoittamisyritys.

Kurinpitäjä Jussi Wahen mukaan Kivilehdolla oli riittävästi aikaa välttää kontakti. Wahen mukaan Kivilehto törmäsi tarkoituksella Kirvesniemeen. Classic kiisti vahingoittamisyrityksen jyrkästi vastineessaan.

–Ei minulla ole syytä ajatella siitä mitään. Toivon, että koneisto – tuomarit, ottelutarkkailijat, kurinpito – on ehjä ja tasokas. Nyt se on vähän leijunut, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen sanoi toisen ottelun jälkeen.

Mitä tarkoitat?

–Ensimmäisessä pelissä tuomarit eivät onnistuneet. Ottelutarkkailija kuitenkin antoi lausunnon, että tuomiot menivät tasapuolisesti. Sitten yhtäkkiä tulee jotain kummallisia ratkaisuja jostain.

Taklaustilannetta Kuitunen ei enää halunnut ruotia.

Kivilehto ei halunnut kommentoida asiaa mitenkään.

Classic ja Indians kohtaavat kolmannen kerran Tampereella tiistaina. Välieriin pääsee neljällä voitolla.

Juttua muokattu 10.3. klo 21.28: Lisätty maininta, että Juha Kivilehto ei halunnut kommentoida.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: