HIFK:lla kova tunku kuuden sakkiin – Lukko silti tänään suosikki Raumalla - Urheilu - Aamulehti

HIFK:lla kova tunku kuuden sakkiin – Lukko silti tänään suosikki Raumalla

Juhlivatko Justin Danforth ja Lukko tänään HIFK:n kustannuksella?

1.3.2019 15:13

Liigan playoff-paikkojen kannalta tiukin kamppailu käydään tänään Raumalla, kun seitsemäntenä sarjassa oleva HIFK haastaan viidentenä olevan Lukon.

Päivän kiinnostavin peli

Päivän kiinnostavin peli löytyy tänään Liigasta. Taistelu kuuden joukkoon pääsystä ja suorasta puolivälieräpaikasta käy kuumana usean joukkueen kesken. Lukko ja HIFK ovat tuon taiston keskiössä sijoilla viisi ja seitsemän kolmeen pisteen erolla Lukon hyväksi (HIFK:lla yksi peli vähemmän pelattuna).

Ottelun asetelma on kaikista lähtökohdista tasainen. Joukkueiden tämänhetkiset asemat sarjataulukossa kuvaavat jopa yllättävän hyvin niiden koko kauden "oikeita" voimia; molemmat kuuluvat kärjen taakse.

Myös joukkueiden vireitä vertaamalla päädytään hyvin pienimarginaaliseen kohtaamiseen. Sekä Lukko että HIFK ovat kummatkin voittaneet viidestä viime ottelustaan neljä. Kummatkin ovat lisäksi viime peleissään saaneet maaliodottamilla ja pelitapahtumilla mitattuna suunnilleen sen minkä ovat ansainneetkin. Molemmat ovat pelanneet hyvin ja niitä voidaan pitää esitystensä perusteella jopa nousuvireisinä.

Historiantilastoista mielenkiintoisin havainto on se, että HIFK:n viimeinen vierasvoitto Raumalta on niinkin kaukaa kuin vuodelta 2016.

Sen jälkeen Lukko on voittanut neljä edellistä Rauman pään kohtaamista.

Kokoonpanojen osalta sen pahemmin Lukolla kuin HIFK:llakaan ei pitäisi tänään olla uusia tai suuria murheita. Ottelurasituksistakaan tässä pelissä kummaltakaan ei tarvitse vähentää mitään.

Pelaajista mielenkiintoisia seurattava ovat Lukosta sarjan nopeimmaksi luistelijaksikin tituleerattu Justin Danforth ja HIFK:sta Raumalla aina niin pidetty ex-Ässä Sakari Salminen sekä loukkaantumisen jälkeen koko ajan parantava Iikka Kangasniemi.

Ottelun vedonlyönnillisesti paras pelivalinta on Lukon lopullinen voitto kertoimella 1,88 kohteesta 5692. Veikkauksen tarjous Lukolle on markkinoiden korkein.

Päivän paras vetovihje

Päivän parhaat pitkävetohaut löytyvät La Ligan Rayo–Girona-ottelusta.

Tässä runsasmaalisuus kiinnostaa kahdessa eri muodossa. Sekä koko pelin yli 2,5 maalin 1,93 (kohde 7622) että molemmat joukkueet tekevät maalin

1,73 (kohde 7625) ovat hyviä tarjouksia. Rayo on kotonaan ollut kummallakin tapaa oikein runsasmaalinen.

2,5 maalin linjalla 77 prosenttia (10/13) sen kotipeleistä on päättynyt overiin. Molemmat joukkueet ovat puolestaan tehneet maalin Rayon kotipeleissä peräti 85 prosentissa (11/13) sen tämän kauden peleistä. Myös joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen Gironassa oli kaikilla mittareilla runsasmaalinen. Peli päättyi 2–1 maaliodottamien ollessa peräti 2,7–1,7. Ei olisi varsinainen yllätys, jos toinenkin kohtaaminen olisi luonteeltaan samanlainen hurjastelu.

Päivän pelit: 7625 Rayo–Girona, molemmat tekevät maalin (kerroin 1,73)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 15/31, palautusprosentti 85

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos