Järjestäjiltä huojentavia uutisia: Pirkan hiihto pystytään järjestämään - Urheilu - Aamulehti

Järjestäjiltä huojentavia uutisia: Pirkan hiihto pystytään järjestämään – ja vieläpä täydellä 90 kilometrin reitillä

Pirkan hiihto pystytään järjestämään suunnitellusti sunnuntaina 3. maaliskuuta. Kuva viime vuoden Pirkasta.

26.2.2019 15:52

Hienon lumitalven vaihtuminen pitkään jatkuneeseen lämpimään jaksoon on aiheuttanut Pirkan Hiihdon järjestäjille tänäkin vuonna lisätöitä.

Vanhan ajan talvinen tammikuu takasi kuitenkin sen, että vaikka kaduilla näyttää keväiseltä, Pirkan Hiihdon latu-uralle lunta riittää.

–64. Pirkan Hiihto pystytään varmuudella järjestämään ja vieläpä täydellä 90 kilometrin reitillä Niinisalosta Teivoon, vakuuttaa Pirkan Hiihdon

puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

Mittavia lumetustalkoita tarvitaan kuitenkin vielä ennen viikonloppua. Reitti on niiden ansiosta varsin kohtuullisessa kunnossa.

–Jos talvi olisi jatkunut hiihtämisen kannalta yhtä hienona, 2 500 hiihtäjän tavoite olisi hyvinkin ollut saavutettavissa. Nyt siitä joudutaan tinkimään.

Pirkan Hiihdon reittiä on myös parannettu. Vatulan huoltopistettä lähestyttäessä on laskua ennen tien ylitystä saatu loivennettua ja saatu näin aiempaa turvallisemmaksi.

Useimmat hiihtäjät saapuvat lähtöpaikoille Niinisaloon tai Hämeenkyrön lentokentälle nykyisin yhteiskuljetuksilla tai omilla kyydeillä. Monille

perinteinen patjamajoitus ennen starttia kuuluu silti osana tunnelmaan.

–Tänä vuonna majoitus on järjestetty Niinisalon sijasta Jämijärven keskuskoululle. Bussit kyyditsevät hiihtäjät varusteineen sinne ja

lähtöpaikoille kuitenkin aivan kuten ennenkin, Syrjänen kertoo.

Pirkan Hiihdon hiihtokuninkaiden eli 50 kertaa täysmatkan suorittaneiden määrä nousee tämän vuoden tapahtuman jälkeen 25:een. Maaliin saapuessaan uudet hiihtokuninkaat ovat raumalainen Jouko Haavisto ja turkulainen Simo Rivala. Ensimmäiset hiihtokuninkaat kruunattiin vuonna 2004. Ensimmäiset kunniahiihtäjät eli 25 suoritusta saavuttaneet saivat oman henkilökohtaisen mustakeltaisen numeronsa vuoden 1979 hiihdossa. Ennen tämän vuoden tapahtumaa heitä on jo 788 miestä ja 29 naista. Naisten sarja tuli Pirkan Hiihtoon vuonna 1973.

64. Pirkan Hiihto järjestetään sunnuntaina 3.3. ja Pirkan Reppuhiihto lauantaina 9.3. Pirkan Hiihto avaa myös 40. Pirkan Kierroksen.

Juhlavuoden muut osatapahtumat ovat Pirkan Pyöräily, Pirkan Soutu ja Pirkan Hölkkä. Pirkan Hölkkä järjestetään lokakuussa 50. kerran.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: