Winnipeg–Minnesota-pelin asetelmat uusiksi – Patrik Laineelle uusi syöttökone - Urheilu - Aamulehti

Winnipeg–Minnesota-pelin asetelmat uusiksi – Patrik Laineelle uusi syöttökone

New York Rangersissä Kevin Hayes teki 51 pelissä tehot 14+28=42.

26.2.2019 12:30

Tiistain Winnipeg–Minnesota-pelin mielenkiintoarvo nousi eilisen NHL:n siirtopäivän ansiosta uusiin sfääreihin.

Päivän kiinnostavin peli

Päivän kiinnostavin peli on NHL:n Winnipeg–Minnesota. Winnipeg on pitkin kautta tuskaillut maalitykkinsä Patrik Laineen kanssa. Laineelle ei ole löydetty sopivaa kaveria ketjuun, jotta maalintekijän peli avautuisi ja peli-ilo löytyisi. Heikosta kaudestaan huolimatta Laine on kuitenkin joukkueensa toiseksi paras maalintekijä. Nyt Laineen maalinteko-ongelmaan haettiin apua pelaajakaupoilla, kun NY Rangersista saatiin 26-vuotias keskushyökkääjä Kevin Hayes.

Hayes on Rangersissa tehnyt 51 pelissä tehot 14+28=42, joten ainakin jonkinlaista pelinteko/syöttöpotentiaalia mieheltä löytyy. Hayesin klikkaaminen Laineen kanssa on kuitenkin ennen näyttöjä tietenkin kysymysmerkki, eikä parannusta välttämättä heti tapahdu. Tosin myös toisin voi käydä. Itse pidän peliliikettä kuitenkin lähtökohtaisesti myönteisenä – ainakin signaalitasolla. Jollain lailla huomion arvoista on myös se, että viime pelissä Laine pelasi ykkösketjussa Kyle Connorin tilalla yhdessä Mark Scheifelen kanssa. Jospa Hayesista haettiinkin lopulta palasta siihen, että Laineelle löytyisi vakituinen paikka ykkösen laidasta?

Suomalaisittain myös Minnesotassa kävi viimeisenä siirtopäivänä myrsky, kun Mikael Granlund vaihdettiin Nashville Kevin Fialaan.

Ainakaan nopealla aikavälillä treidistä on vaikea laskea Minnesotalle plussaa. Kokonaisuudessaan näiden kahden joukkueen siirtopuuhista annan tähän peliin lähinnä signaaliplussana etua Winnipegille. Veikkauksen Winnipegille tarjoamat kertoimet (suora voitto 2,13 ja lopullinen voitto 1,70) ovat hyvin lähellä pelikelpoista.

Päivän paras vetovihje

Päivän parhaat pitkävetohaut löytyvät Valioliigasta. Sekä Newcastle että Burnley ovat viime aikoina löytäneet niin hyvän vireen peliinsä, että kummatkin ovat nousseet pois akuutista putoamisen vaarasta. Newcastle on hävinnyt viidestä viimeisestä sarjapelistään vain yhden, eikä Burnley sitäkään.

Yhteistä molempien nousuvireelle on puolustuspelaamisen rauhoittuminen ja asettuminen uomiinsa. Newcastlelle on viidessä viime sarjapelissä tehty kolme maalia ja Burnleylle viisi maalia. Myös tähän tärkeään keskinäiseen kohtaamiseen kumpikin lähtee tuon vahvuutensa – puolustuspelin – kautta. Uskon pelin kuvan olevan tässä hyvinkin vähämaalinen. Sekä alle 2,5 maalia kertoimella 1,55 (kohde 72) että molemmat joukkueet eivät tee maalia kertoimella 1,70 (kohde 75) ovat vähintään rajatapauksia.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 12/24, palautusprosentti 88

Winnipegin parhaat maalintekijät

Mark Scheifele 30.

Patrik Laine 28.

Kyle Connor 24.

Nikolaj Ehlers 16.

Bryan Little 14.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos