Suomalaista urheiluhistoriaa: Veera Kauppi ja Eero Kosonen valittiin maailman parhaiksi - Urheilu - Aamulehti

Suomalaista urheiluhistoriaa: Veera Kauppi ja Eero Kosonen valittiin maailman parhaiksi

Veera Kauppi on tamperelaisen Kooveen kasvatti.

25.2.2019 16:52

Veera Kauppi ja Eero Kosonen ovat tehneet suomalaista urheiluhistoriaa. Ruotsalaislehti Innebandymagazinet valitsi maanantaina ensimmäistä kertaa suomalaispelaajat maailman parhaaksi salibandyn mies- ja naispelaajaksi.

Kauppi valittiin palkinnonsaajaksi toista vuotta putkeen. Tampereen Kooveen kasvatti on naisten palkinnon ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa suomalaisvoittaja. Kauppi, 21, edustaa Ruotsin pääsarjaa johtavaa IKSU:a ja on liigan pistepörssin kärjessä pisteillä 48+26=74. Uumajalainen IKSU on jo voittanut seurajoukkueiden Champions cupin tällä kaudella, joten Kaupin vuosi on ollut upea. Myös sisko Oona Kauppi edustaa IKSU:a.

Innebandymagazinetin jutussa kuvaillaan valinnan olleen helppo.

–On vaikea kuvailla tunteitani, maailmassa on niin monta hyvää naispelaajaa. Valinta on hyvä asia minulle, mutta toivottavasti myös koko lajille Suomessa, Kauppi kertoi lehden sivuilla.

Kosonen, 32, on ensimmäinen maalivahti, joka palkitaan maailman parhaana miespelaajana. SPV:n pelaaja torjui joulukuussa Suomelle MM-kultaa.

Kosonen on toinen suomalainen miespelaaja, joka on saanut mainitun tunnustuksen. Mika Kohonen sai palkinnon peräti viidesti.

Tämän vuoden äänestyksessä miespelaajien top 10:een mahtuivat myös Classicin Krister Savonen (toinen), Nico Salo (kuudes) ja Eemeli Salin (10:s).

Innebandymagazinet on jakanut palkinnon miehille vuodesta 2005 ja naisille vuodesta 2007 lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos