Manchester City on omassa luokassaan – Huddsin ja Sheffield W:n murjomiset eivät Chelseaa paljon Etihadilla lämmitä - Urheilu - Aamulehti

Manchester City on omassa luokassaan – Huddsin ja Sheffield W:n murjomiset eivät Chelseaa paljon Etihadilla lämmitä

Manchester City haluaa sunnuntaina revanssin Chelseasta.

9.2.2019 22:31

Sunnuntain huippupeli on Valioliigan Manchester City–Chelsea. City näyttää tässä pelissä Chelsealle kaapin todellisen paikan.

Päivän kiinnostavin peli

Päivän kiinnostavin koitos on Valioliigan kärkipään kamppailu Manchester City–Chelsea. Tässä pääsee ottamaan moneltakin kantilta kantaa kotijoukkueen puolesta.

Ensimmäinen huomioitava tekijä on Manchester Cityn revanssin mahdollisuus. Chelsea voitti Cityn kauden ensimmäisessä keskinäisessä sarjakohtaamisessa joulukuussa kotonaan 2–0. Pelitapahtumiltaankin tulos jätti jossiteltavaa, sillä City voitti lähes kaikki muut ottelun tunnusluvut paitsi tehdyt maalit (maaliodottama 0,9–1,2, pallonhallinta 39 prosenttia–61 prosenttia, maalipaikat 8–14 ja kulmat 1–13).

Enemmän hampaankoloon Citylle jäi kuitenkin sen takia, että joukkue kärsi tuohon aikaan loukkaantumisista. Kokoonpanosta puuttuivat muun muassa

Sergio Agüero ja Kevin De Bruyne. Nyt Manchester City pääsee peliin käytännössä lähes parhaalla mahdollisella miehistöllään.

Toinen pointti on Chelsean ehkä vain näennäisen hyvä vire. Joukkue esitti toki viimeksi lennokasta peliä kotonaan Huddsia vastaan voittamalla 5–0, ja eri cupeissa ovat kaatuneet Sheffield W 3–0 ja Tottenham 3–1, mutta ainakaan itse en ole varma riittävätkö nuo mittareiksi, kun samaan aikaan on sarjassa hävitty Bournemouthille 0–4 ja Arsenalille 0–2.

Joukkueeseen tammikuun siirtoikkunassa liittynyt Gonzalo Higuain tuo varmasti lisäarvoa Chelsean hyökkäyspelaamiseen, mutta tässäkin näen ylireagoimisen merkkejä Hudds-pelin kahden maalin jälkimainingeissa.

Kolmas merkittävä tekijä on se psykologinen, myönteinen vaikutus, joka tulee siitä, että City pääsi tavallaan uudelleen mukaan mestaruustaistoon Liverpoolin hukattua neljä pistettä kahdessa viime pelissään. Henki on varmasti juuri nyt huipussaan.

Edelleen kannattaa huomioida myös kuinka vahva Manchester City on viime aikoina kotonaan ollut. Cityn tämän ja viime kauden Valioliigan kotipelien saldo on 28–2–2 maalit 104–25.

Kaiken tämän summana uskon Manchester Cityn osoittavan tässä Chelseaa kovemman luokkansa ja olevan erittäin lähellä voittoa. Ottelu alkaa kello 18.

Päivän paras vetovihje

Pidän Manchester Cityn voittoa Chelseasta niin todennäköisenä tapauksena, että nostan sen päivän parhaaksi pitkävetohauksi niinkin pienellä kertoimella kuin 1,39 (kohde 3976).

City on tämän kauden 13 kotipelissään tehnyt 9 kertaa (69 prosenttia) vähintään kolme maalia. Hurja saldo on kaiken lisäksi varsin totuudenmukainen, sillä maaliodottamilla mitattuna yli kolmen kotimaalin pelejä olisi pitänyt ollakin kahdeksan.

Kun Chelsean puolustuspelaaminen on viime vierasotteluissa puolestaan jättänyt aika paljon toivomien varaa (Bournemouth–Chelsea 4–0 ja Arsenal-Chelsea 2–0), ei Manchester Cityn yli 2,5 maalia kertoimella 2,50 (kohde 1085) olisi sekään aivan mahdoton haku.

Päivän pelit: 3976:1 (kerroin 1,39)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 12/24, palautusprosentti 87

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos