OrPo ammensi uutta uskoa pudotuspeleihin – LP Kangasala kaatui jännitysnäytelmän päätteeksi: "Henkisesti erittäin tärkeä voitto" - Urheilu - Aamulehti

OrPo ammensi uutta uskoa pudotuspeleihin – LP Kangasala kaatui jännitysnäytelmän päätteeksi: "Henkisesti erittäin tärkeä voitto"

Apostolos Oikonomou iloitsi Pirkanmaan paikalliskamppailun voitosta.

9.2.2019 22:04

Oriveden liikuntahallissa saatiin lauantai-iltana upeaa esimakua lentopallon liigakauden huipennuksesta. Suurella todennäköisyydellä puolivälierissä kohtaavat OrPo ja LP Kangasala taistelivat tiukasti täydet viisi erää.

OrPo vei lopulta jännityskamppailun 3–2 (14–25, 25–23, 22–25, 25–21, 15–11) ja sai lisää uskoa kevään huipennukseen.

–Tämä oli meille henkisesti erittäin tärkeä voitto. Nyt kaikki tietävät, että voimme kaataa Kangasalan, jos sen kohtaamme, OrPon valmentaja Apostolos Oikonomou painotti.

Kauden keskinäiset kohtaamiset ovat nyt 2–2, kun Suomen cupin kamppailu lasketaan mukaan.

–Tappio ei hetkauta meitä mitenkään. Tiedämme tarkasti, miten OrPoa vastaan pitää pelata. Tässä vaiheessa kautta kukaan ei pysty vetämään enää kania hatusta, Kangasalan luotsi Arttu Keränen heitti.

Kuusi edellistä liigakamppailuaan voittanut Kangasala on tunnetusti vahva hyökkäysjoukkue, mutta nyt lyöjien kärsivällisyys loppui. Räiskimistä tuli liikaa.

Tämä oli mannaa hienosti puolustaneelle OrPolle. Orivesiläisjoukkue kaivoi peliin lukuisia vaikeita palloja libero Sanna Häkkisen johdolla.

Häkkisellä oli suuria vastaanottovaikeuksia avauserässä, mutta sen jälkeen hän kokosi itsensä upeasti ja ryhtyi poimimaan peliin toinen toistaan kovempia lyöntejä.

Amerikkalaispassari Erica Handley kuritti Kangasalaa armottomasti. Handley järjesti hyökkääjille hienoja paikkoja ja oli alituisena uhkana toisen kosketuksen ratkaisuilla. Shannon Dugan nousi vahvasti esille sekä hyvässä että pahassa. Komean pistemäärän (19) lisukkeeksi syntyi myös tukku virheitä.

Nikki Taylor piti tutusti Kangasalaa pystyssä. Amerikkalaishakkuri tehtaili peräti 27 pistettä, mutta tulituki jäi liian vähäiseksi. Kenties passijakauma olisi voinut olla toisenlainen, vaikka pelintekijä Mita Uiato teki paljon hyvääkin.

OrPo matkustaa ensi viikonloppuna pohjoiseen Kuusamon Pallo-Karhujen ja Woman Volleyn vieraaksi. Kangasala kohtaa jo keskiviikkona Hämeenlinnan Lentopallokerhon vieraskentällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: