Leijonat pelaa sunnuntaina Ruotsia vastaan jo kunniasta – Kapteeni ei selitellyt tappiota lähtökohdilla: "Ei sillä saa olla mitään vaikutusta" - Urheilu - Aamulehti

Leijonat pelaa sunnuntaina Ruotsia vastaan jo kunniasta – Kapteeni ei selitellyt tappiota lähtökohdilla: "Ei sillä saa olla mitään vaikutusta"

Kokeneen hyökkääjän Janne Pesosen mukaan Leijonat pelaa sunnuntaina jo kunniastaan.

9.2.2019 17:02 | Päivitetty 9.2.2019 17:02

–No totta kai. Kyllä se on siinä mielessä meille iso peli, ja kyllä me haluamme sen voiton sieltä kaivaa, Suomen kapteeni Janne Pesonen vahvisti.

Suomi kohtaa Ruotsin EHT-turnauksen päätösottelussaan isäntämaan sunnuntaina kello 16.30 Suomen aikaa.

–Tämän illan ja huomisaamun aikana käymme kuviot läpi. Ensin tietenkin hyvät palauttelut ja sitten ajatuksia huomista kohti.

–Varmasti on hyvä peli tulossa. Ruotsi pelaa yleensä aika aktiivista peliä, ja saamme olla koko ajan niin sanotusti ytimessä. Siellä ei tarvitse ruveta miettimään, selkärangasta vaan ja rohkeaa peliä, Pesonen linjasi.

Lue lisää: Ilveksen kapteeni liittyy Leijoniin EHT-turnauksen viimeiseen otteluun

Tshekki rankaisi virheistä

Lauantain iltapäiväpelissä Suomi taipui Tshekille 1–3.

Avausottelussaan Ruotsin voittanut Tshekki oli valmiiksi Tukholmassa, mutta Suomi joutui torstain Venäjä-tappionsa (2–3 vl) jälkeen matkustamaan paikalle Jaroslavlista.

Siitä ja ottelun aikaisesta alkamisajankohdasta huolimatta ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat suomalaisittain pelin parasta antia.

Kapteeni ei mennytkään olosuhteiden taakse tappion taustoja puntaroidessaan.

–Ei sillä saa olla mitään vaikutusta. Kyllä asiat oli niin hoidettu, että saimme kaikki valmiiksi, hän kertoi valmistautumisesta.

–Emme vaan päässeet siihen, mitä haimme. Ihan hyvä startti, mutta toisessa erässä kärsivällisyys ehkä loppui. Pikkuisen huolimatonta kiekon kanssa, ja kaveri pääsi hyökkäämään vastaan ja tekemään pari maalia.

Ensin Julius Junttilan harhasyöttö avasi Tshekille paikan vastaiskuun ja Petr Holikin avausmaaliin, joka kimposi lopulta maalivahti Rasmus Tirrosen taakse Ville Pokan mailasta. Sitten Oliwer Kasken kiekonmenetys ylivoimapelissä päästi Hynek Zohornan tekemään toisen maalin.

–Se vähän vei ehkä tunnetta pelistä, mutta kolmannessa koitimme saada vielä iskua takaisin, Pesonen kertasi.

–Vastustajan maalin eteen olisi tarvittu vielä nälkää irtokiekkoihin. Ylivoimallakin muutama kara siellä pyöri. Niihin vaan pitää päästä ja sitä kautta ne maalit sieltä kaivaa.

Pesonen antoi tunnustuksen Tshekin tiiviille puolustuspelille.

–Ei se helppoa ollut, mutta kyllä meidän oma malttamattomuus jäi päällimmäisenä mieleen.

Tomas Kundratek vei Tshekin päätöserässä 3–0-johtoon ennen Suomen ainokaiseksi jäänyttä kavennusta, jonka puolustaja Ville Pokka ampui niin ikään ylivoimalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: