Huippuvireinen Lauri Markkanen rikkoi taas 30 pisteen rajan - Urheilu - Aamulehti

Huippuvireinen Lauri Markkanen rikkoi taas 30 pisteen rajan ja johdatti Bullsin vierasvoittoon

Lauri Markkanen pelaa tähänastisen uransa vahvinta jaksoa koripallon huippusarjassa NBA:ssa.

9.2.2019 7:36 | Päivitetty 9.2.2019 7:44

Lauri Markkasella on meneillään tilastojen valossa NBA-uransa vahvin jakso. Markkanen oli jälleen Chicago Bullsin paras pistemies, kun hänen joukkueensa voitti Brooklyn Netsin lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Chicago kaatoi Brooklynin vieraissa 125–106.

Markkanen pussitti ottelussa 31 pistettä.

Viime kaudelta peräisin oleva 33 pisteen ottelukohtainen ennätys saa vielä pysyä voimassa, mutta Markkanen rikkoi ensimmäistä kertaa NBA-urallaan 30 pisteen rajan kolmessa perättäisessä ottelussa. Kahdessa edellisessä pelissään suomalainen oli yltänyt 30 pisteeseen.

Tätä ennen Markkanen oli vain kerran urallaan yltänyt vähintään 20 pisteeseen kolmessa perättäisessä ottelussa.

Markkanen kahmi myös 18 levypalloa, mikä on hänen uransa toiseksi paras lukema. Viime kuussa Markkanen ylsi 19 levypalloon, tuolloinkin Brooklynia vastaan. Seitsemästä kolmosyrityksestään Markkanen upotti neljä. Markkanen kirjautti myös kaksi torjuntaa.

Chicagon päävalmentaja Jim Boylen kehaisikin Markkasta.

– Hän on fiksu. Hän yrittää ottaa jokaisen levypallon jonka vain voi saada. Hänen aggressiivisuutensa on rohkaisevaa, Boylen sanoi Bullsin Twitter-tilillä.

Porterin debyytti onnistui

Bullsilta onnistui mainiosti myös Zach LaVine, joka kirjautti 26 pistettä. Kris Dunn säesti 14 pistettään yhdeksällä koriin johtaneella syötöllä.

Ensimmäisen ottelunsa Bullsin paidassa pelannut Otto Porter jr. teki 18 pistettä. Porter siirtyi Chicagoon aiemmin tällä viikolla Washingtonista kaupassa, jossa Bobby Portis ja Jabari Parker myytiin Wizardsiin.

– Mielestäni saimme paljon irti monista pelaajista. Otto Portern tuleminen mukaan muuttaa sitä, miltä näytämme ja miten pelaamme, Boylen arvioi.

–  oivon tuovani joukkueeseen lahjakkuuteni, monipuolisuuteni, vähän kokeneen pelaajan tietämystäni ja voittajan asenteeni, Otto Porter sanoi Chicago Tribunen mukaan.

Vasta kolmas voitto

Chicago oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Kaikkiaan tämä voitto oli joukkueelle vasta kolmas vuoden 2019 aikana. Bulls on itälohkossa sijalla 13 eikä taistele enää pudotuspelipaikasta.

Brooklynin voittaminen vieraissa oli varsin hyvä suoritus, sillä Nets on itälohkossa kuudentena. Brooklynin paras pistemies oli 23 pisteellä D'Angelo Russell.

Ottelu kulki lähes koko ajan Chicagon komennossa. Brooklyn käväisi johdossa vain lyhyesti ensimmäisellä neljänneksellä ja ylsi tasoihin vielä toisen neljänneksen lopulla. Sen jälkeen ero kuitenkin venähti, ja kolmannen neljänneksen jälkeen Bulls kohti jo 13 pisteellä.

19 pisteen voittomarginaali on Chicagon kauden toiseksi suurin ja 125 pisteen saldo kauden suurin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos