HIFK:n Jarno Pikkarainen pisteputkessa – Kärpät taas pulassa HIFK:ta vastaan ilman päävalmentajaansa? - Urheilu - Aamulehti

HIFK:n Jarno Pikkarainen pisteputkessa – Kärpät taas pulassa HIFK:ta vastaan ilman päävalmentajaansa?

Päivän kiinnostavimmassa pelissä mitataan HIFK:n uuden päävalmentajan Jarno Pikkaraisen paineensietokykyä.

8.2.2019 15:10

Perjantain HIFK–Kärpät-ottelu on luonteeltaan hieman normaalista poikkeava samaan aikaan pelattavan EHT-turnauksen takia. Muutamien avainpelaajien ohella Kärpiltä puuttuu illan pelistä päävalmentaja Mikko Manner.

Päivän kiinnostavin peli

HIFK–Kärpät-pelissä ratkaiseva tekijä voi löytyä nyt vaihtopenkkien takaa valmentaja-osastolta. HIFK lähtee tähän peliin toistaiseksi jokaisesta päävalmentamastaan ottelusta pisteen tai pisteitä saaneen Jarno Pikkaraisen johdolla. Kärpillä tilanne on normaalista poikkeava, sillä joukkueen päävalmentaja Mikko Manner on maajoukkueen matkassa EHT-turnauksessa. Vaikka Kärppien valmennustiimi Mannerin takanakin on osaavaa sorttia, kuuluu tilanteeseen ainakin hieman reagoida.

Pikkarainen (päävalmentaja-ajan varsinaisten peliaikojen saldo 2–2–0 maalit 13–8) ei ole ainakaan heikentänyt HIFK:n pelaamista, ja joukkueen hyvän trendin jatkumiseen on melko helppoakin uskoa. EHT-turnaus rokottaa HIFK:lta pelaajapuolelta Teemu Erosen ja Juhani Tyrväisen. Kun Kärpiltä puuttuvat samasta syystä ykkösmaalivahti Veini Vehviläinen, Ville Leskinen ja Radek Koblizek, voi tästäkin laskea Kärpille HIFK:ta enemmän miinusta.

Kolmas huomion arvoinen pointti illan ottelussa on se, että edellisellä Helsingin vierailullaan Kärpät hävisi HIFK:lle 2–4. Etenkin ottelun alussa kotijoukkue vei oululaisia tälle kaudelle varsin epätyypilliseen tapaan. Miten Kärppien valmistautuminen ja latautuminen onnistuu nyt ilman päävalmentajaa? Myös joukkueiden motivaatiotilanne (Kärpät jo käytännössä runkosarjan voittaja, ja HIFK taistelee paikasta kuuden joukkoon) puoltaa vahvasti HIFK:ta.

Näistä lähtökohdista katselisin tähän peliin vetovalintoja HIFK:n menestysten puolelta. Ottelu alkaa 18.30.

Päivän paras vetovihje

Päivän parhaat pitkävetohaut löytyvät Englannin Mestaruussarjan ottelusta Aston Villa–Sheffield United. Aston Villa on koko kauden, ja varsinkin Dean Smithin valmentajaksi tulon jälkeen ollut kotonaan niin runsasmaalinen, että tässä sen puolen pelivalinnat nousevat väkisin ainakin harkinnan arvoisiksi. Etenkin, kun vierailija Sheffield Unitedkin kuuluu sarjan runsasmaalisiin joukkueisiin.

Aston Villan kauden kotipelien maalimäärien tunnusluvut ovat jopa poikkeuksellisia. Kauden 15 kotipelistä 73 prosenttia (11/15) on päättynyt yli 2,5 maalin tulokseen. Maaliodottamilla mitattuna lukema on vieläkin suurempi (80 prosenttia). Molemmat joukkueet ovat onnistuneet maalinteossa Aston Villan kotipeleissä 12 kertaa 15 pelistä (80 prosenttia) ja maaleja Villan kotipeleissä on tehty yhteensä 61 (4,1/peli). Maalimäärä on ylivoimaisesti sarjan korkein.

Mikään ei viittaa tahdin rauhoittumiseen.

SheffU ei tilastoissa yllä samaan maalirunsauteen, mutta sekin on 2,5 maalin linjalla koko sarjan neljänneksi runsasmaalisin joukkue yliprosetilla 57 (vieraspelit 60 prosenttia). Kauden ensimmäinen keskinäinen peli päättyi syyskuussa Sheffieldissä 4–1.

Yli 2,5 maalista nyt luvattu 1,70 kohteessa 9068 on rajatapaus. Myös kohteen 9071 "molemmat joukkueet tekevät maalin" on mahdollinen haku tähän peliin.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 12/24, palautusprosentti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut