Jalkapalloilija Emiliano Salan viimeinen viesti turmakoneesta: "Isä, olen niin peloissani" - Urheilu - Aamulehti

Jalkapalloilija Emiliano Salan viimeinen viesti turmakoneesta: "Isä, olen niin peloissani"

Nantesin kannattajat muistivat joukkueen entistä pelaajaa, argentiinalaissyntyistä Emiliano Salaa La Beaujoire -stadionilla Nantesissa 30. tammikuuta.

8.2.2019 8:51 | Päivitetty 8.2.2019 9:42

Jalkapalloilija Emiliano Salan ruumis on tunnistettu. Britannian viranomaiset vahvistivat myöhään torstaina, että keskiviikkona Englannin kanaaliin pudonneesta pienkoneesta nostettu ruumis on Salan.

–Portlandin satamaan tänään tuotu ruumis on virallisesti tunnistettu Dorsetin kuolinsyyntutkijan toimesta ammattilaisjalkapalloilija Emiliano Salaksi, poliisin lausunnossa sanotaan.

–Salan ja lentäjä David Ibbotsonin perheille on kerrottu asiasta ja ajatuksemme ovat heidän luonaan tänä vaikeana aikana.

Sää haittaa hylyn nostamista

Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa. Lentäjän ruumista ei ole löydetty.

Sää haittaa lentokoneen hylyn nostamista merenpohjasta.

Emiliano Salan oli määrä siirtyä Ranskan Nantesista Walesin Cardiff City -joukkueen pelaajaksi 15 miljoonan punnan siirtohinnalla. Kaupunkien välillä ei ole suoraa reittiliikenneyhteyttä, joten Salan agentti järjesti hänelle pienkonekyydin Nantesista Cardiffiin.

Piper Malibu -lentokone katosi matkallaan maanantaina 21. tammikuuta. Lentokoneen kuljettajana toimineen David Ibbotsonin lisäksi koneen kyydissä oli yksi ainoa matkustaja, Emiliano Sala.

"Isä, olen niin peloissani"

Kone oli lentänyt 1 525 metrissä, kun lentäjä pudotti lentokorkeutta ylittäessään Guernseyn saarta. Se katosi tutkasta 700 metrissä.

Argentiinalainen sanomalehti Clarin julkaisi viime kuussa ääniviestin, jonka Emiliano Sala lähetti ystävilleen koneen ollessa vielä ilmassa.

–Olemme ilmassa lentokoneella, joka näyttää olevan hajoamispisteessä, viestissä sanotaan.

Sanomalehti Clarinin mukaan Emiliano Salalle kuuluvan äänen on tunnistanut hänen isänsä Horacio Sala.

–Jos ette kuule puoleentoista tuntiin minusta, en tiedä lähetetäänkö ketään etsimään, koska he eivät voi löytää minua. Isä, olen niin peloissani, viesti jatkuu.

Molemmat seurat kunnioittavat muistoa

Onnettomuuskonetta on etsitty yksityisrahoitteisesti viranomaisten lopetettua etsinnät. Pienkoneen hylky löytyi viime sunnuntaina. Muutamaa päivää aikaisemmin löytyi turmakoneen istuinpehmusteita Ranskan rannikolta.

Huono sää viivästytti hylyssä heti löydettäessä havaitun ruumiin nostamista.

Emiliano Salaa on muistettu monin tavoin niin uudessa kuin vanhassa joukkueessa. Cardiff Cityn pelaajat kunnioittivat Salan muistoa pitämällä päällään hänen kuvallaan varustettuja t-paitoja pelatessaan Bornemouthia vastaan lauantaina. Seuran faneilla oli katsomossa mukaan narsisseja, ja Salan nimeä laulettiin ottelun aikana.

Salan aiempi seura Nantes muisti Salaa pelissään 30. tammikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut