Patrik Laineen tuska ei helpota - Urheilu - Aamulehti

Patrik Laineen tuska ei helpota – Jesperi Kotkaniemi venytti maaliputkeaan

Patrik Laineen ote on kateissa. Hän on tehnyt tänä vuonna viidessätoista ottelussa vain yhden maalin ja kolme syöttöpistettä.

8.2.2019 6:32 | Päivitetty 8.2.2019 7:47

–En tajua yhtään, mikä sen kundin pelissä mättää. Jonkun pitäisi läimäistä häntä tai jotain.

Näin luonnehti Don Cherry Patrik Laineen tekemistä Sportsnetille tällä viikolla.

Cherry ei ole äimistelynsä kanssa yksin. Laineen maalivireen täydellinen katoaminen supermarraskuun jälkeen on mysteeri koko kiekkoilevalle maailmalle.

Jets-valmentaja Paul Maurice on ollut todella maltillinen, mutta ennen Montreal Canadiens –ottelua hän tarjosi herättelyläimäyksen ja pudotti Laineen ykkösylivoimakoostumuksesta.

Laine päätti näyttää ja taituroi itsensä heti avausvaihdossa oivaan maalauspaikkaan. Kun ei niin ei: laukaus hyytyi Carey Pricen eleettömään jalkatorjuntaan.

Laineen tilastoihin piirtyi lopulta nolla-plus-nolla 14.43 minuutin peliajalla .Tämän vuoden puolella pelattujen viidentoista ottelun saldo on synkeä: maali ja kolme syöttöpistettä.

Kotkaniemi osui ylivoimalla

Canadiens ei häkeltynyt Mark Scheifelen nopeasta avausmaalista, vaan kiihdytti ansaittuun ja selvään voittoon. Polkukone Jonathan Drouin karkasi kahdesti maalauspuuhiin, ja Shea Weberin pelätty one timer –jyrähdys hyydytti Jetsin kiriaikeet päätöserän alussa.

Suomalaisittain parasta pöytään löi Jesperi Kotkaniemi, joka pelaa muutaman kuukauden NHL-kokemuksella kuin kymmenen kauden konkari. Syötöt napsuvat lapaan, kiekkohävikki on lähes olematon, ja hyökkäyspähän löytyy mukavaa juonikkuutta.

Kotkaniemen tähtihetki osui päätöserään. Hän tirvaisi Canadiensin viidennen osuman ylivoimalla suoraan Drouinin syötöstä.

Kotkaniemi porskuttaa tällä hetkellä neljän ottelun maaliputkessa. Koko kauden saldo 55 ottelun jälkeen on 27 (10+17) pistettä.

Seuraavaksi Maple Leafs

Canadiens-ottelu avasi Jetsin kolmen vierashallin minikiertueen. Lauantaina edessä on pysähdys Ottawassa, sunnuntaina Buffalossa.

Canadiensille Jets oli lämmittelyä viikonlopun suureen otteluun. Lauantai-iltana (Suomen aikaa aikaisin sunnuntaina) kylään saapuu Toronto Maple Leafs.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut