Tamperelainen Jaakko Ojanen on tunnetuin nimi, kun Hiedanrannan Kuivaamossa kisataan skeittauksen Suomen mestaruudesta - Urheilu - Aamulehti

Jaakko Ojasen maagiset jalat antavat rullalaudalle vauhtia viikonloppuna – skeittauksen tamperelainen olympiatoivo kisaa Suomen mestaruudesta Hiedanrannan Kuivaamossa

Tuoreen skeittimaajoukkueen jäsen Jaakko Ojanen kisaa viikonloppuna Suomen mestaruudesta. Sen jälkeen kutsuu Australia. Ojanen viettää siellä kolme viikkoa.

8.2.2019 17:30 | Päivitetty 8.2.2019 19:25

Tampereen Hiedanrannan Kuivaamo on viikonlopun ajan skeittauksen kuuma piste, kun kansainvälinen happening Trelogy kokoaa saman katon alle kolme erilaista tapahtumaa: skeittauksen SM-kisan, Manseraman ja katuskeittaukseen erikoistuneen HELriden.

Suomen mestaruudesta kisaa viikonloppuna 140 skeittaajaa. Kiinnostavin nimi on tamperelainen Jaakko Ojanen, joka vastikään valittiin Suomen skeittimaajoukkueeseen. Tällä erää kolmihenkisen maajoukkueen tavoite on päästä Tokion olympialaisiin vuonna 2020.

–Ojasta kannattaa pitää silmällä, varsinkin maagisia jalkoja. Hänen tyylinsä on omintakeinen ja viihdyttävä. Siksi häntä rakastetaan maailmalla, Teemu Grönlund kertoo.

Rakkaudesta kertoo jo se, että Ojasella on Instagramissa 87 400 seuraajaa.

Grönlund on Pirkanmaan Kaarikoirat -yhdistyksen ja Suomen Rullalautaliiton puheenjohtaja. Kaarikoirat järjestää Trelogyn yhdessä Rullalautaliiton kanssa.

Tanskalainen Bjørn Lillesøe lentää. Kaarikoirien Teemu Grönlund (vas.) ja Suomen Rullalautaliiton toiminnanjohtaja Anssi Paukkunen ovat innoissaan. Lillesøe oli mukana Trelogyssa myös vuosi sitten. Hän on yksi tapahtuman "ulkomaalaisvahvistuksista".

Seuraavaksi Australiaan

Ojanen itse ei maajoukkuetehtävistä ja mahdollisesta olympiapaikasta ota suuria paineita.

Skeittiammattilainen tutustui perjantaina Kuivaamon kisapaikkaan ja tunnusti, ettei tiedä, koska seuraava kansainvälinen karsintakisa mahtaakaan olla.

Kansainvälisiä ranking-pisteitä Ojanen ei kerää ainakaan seuraavaan kolmeen viikkoon.

–Seuraavaksi matkustan Australiaan kuvaamaan skeittileffaa.

Tamperelaisskeittari Jaakko Ojanen otti perjantaina tuntumaa Kuivaamon kisapaikkaan.

Valinta maajoukkueeseen ei ole hetkauttanut Ojasta mihinkään.

–Mikään ei ole muuttunut ja tuskin muuttuu. Ehkä maajoukkue tuo lähinnä vain pari ylimääräistä reissua ulkomaille.

Kai sentään yksi Suomen tunnetuimmista skeittareista ottaa ainakin viikonlopun SM-kisan hyvin vakavasti?

–Rennosti mennään, ei tässä sen kummempaa.

Lue lisää: Tamperelainen huippuskeittaaja Jaakko Ojanen, 23, esitteli taitojaan suljetussa huvipuistossa Särkänniemessä – Katso hengästyttävät taidonnäytteet

Tampere saa mainetta

Kisataan myös Masters-sarjassa, johon kelpaavat vain yli 40-vuotiaat. Yksi heistä on Jani Mäkelä, 42. Vuoden verran Tampereella asunut Mäkelä tunnustautuu elämäntapaskeittariksi, joka on harrastanut lajia yli 30 vuotta.

On Mäkelällä myös ammatti. Hän rakentaa lajin betoniparkkeja skeittaukseen. Yksi työnäyte löytyy Hiedanrannan Kuivaamon pihasta.

Jani Mäkelä muutti vuosi sitten Tampereelle juuri skeittiyhteisön takia. Myös se vaikutti, että Tampereen kaupunki suhtautuu lajiin kannustavasti.

Kolmessa vuosikymmenessä lajissa liki kaiken kokenut Mäkelä pitää Trelogy-viikonloppua hienona asiana.

–Minusta se on todella tärkeä tapahtuma Tampereelle siksikin, että SM-kisa saatiin pois Helsingistä. Tampereella hyvät ja toimivat puitteet, ja jengi löytää tänne ympäri Suomen. Tampere saa mainetta ja näkyvyyttä skeittiyhteisössä, jopa kansainvälisesti.

Trelogy-viikonloppuun mahtuu myös rentoja skeittausnäytöksiä Manserama-nimen alla. Tapahtuma on houkutellut Tampereelle myös tukun ulkomaisia taitajia.

Skeittauksen SM-kisat semifinaalit la 9.2. alk. klo 12 ja finaalit ja Masters-kisa su 10.2. alk. klo 13 Hiedanrannan Kuivaamossa.

Iso-Britannian Nottinghamista kotoisin oleva Alex Hallford on vuoden ajan skeitannut ammatikseen. Hallford on nyt neljättä kertaa Suomessa ja viihtyy. Hänen mukaansa Tampereella ei ole sellaisia klikkejä kuin monessa muussa paikassa.

Kööpenhaminasta kotoisin oleva Ginger kuvaa itseään puoliammattilaiseksi. Hän on käynyt Tampereella skeittaamassa jo kuudesti.

Trelogy täyttää Kuivaamon

Kansainvälinen skeittitapahtuma Trelogy jatkuu Tampereen Hiedanrannan Kuivaamossa vielä lauantain ja sunnuntain ajan.

Viikonlopun aikana kisataan katuskeittauksen Suomen mestaruuksista. Sarjoina ovat alle 14-vuotiaat, 15–17-vuotiaat, naiset Masters (eli yli 40-vuotiaat) ja avoin sarja.

Avoimen sarja yksi kuumista nimistä on tamperelainen Jaakko Ojanen (kuvassa). Ojanen on vastikään valittu Suomen skeittimaajoukkueeseen, joka tähtää Tokion olympialaisiin.

Skate SM -kisan ohella ohjelmassa on muun muassa skeittausnäytöksiä Manserama- ja HELride-osatapahtumien alla.

Lauantaina Skate SM -kisan semifinaalit alkavat klo 12. Sunnuntain finaalit alkavat klo 13.

Kilpailijoita SM-kisassa on 140. Yleisöä odotetaan paikalle 600–700.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut