Suomen naisten salibandymaajoukkue eteni murskaavasti karsinnoista MM-kisoihin - Urheilu - Aamulehti

Suomen salibandynaiset murskasivat ennätyksiä MM-karsinnassa – Veera Kauppi hurjasteli pisteillä Itävalta-ottelussa

3.2.2019 18:47

Suomen naisten salibandymaajoukkue selviytyi odotetun helposti joulukuussa Sveitsin Neuchatelissa pelattavaan MM-lopputurnaukseen voittamalla kaikki neljä otteluaan MM-karsinnassa Slovakian Trencinissä.

Aiemmin jo Espanjan 21–1, Saksan 16–2 ja Venäjän 18–1 kaatanut Suomi rikkoi turnauksen päätteeksi maaotteluennätyksiä kaatamalla Itävallan peräti 37–0.

Tulos on naisten maajoukkueen kaikkien aikojen suurin voitto, ja hyökkääjä Veera Kaupin pistesaalis 9+6 on naisten maaotteluiden uusi ennätys.

Aiemmat molemmat ennätykset olivat kahden vuoden takaisesta MM-karsintaturnauksesta, jossa Eliisa Alanko oli merkkauttanut 9+5 Suomen kaataessa Ison-Britannian 32–0.

Vastuu pelaajille

Päävalmentaja Lasse Kurronen jätti Itävalta-ottelussa vastuun pelaajille, eikä esimerkiksi käynyt pukukopissa ohjeistamassa.

–Vastassa oli turnauksen heikoin vastustaja ja pelattiin peli pois hyvällä asenteella. Aistin, että pelaajilla oli tieto ennätyksestä, mikä oli ihan hyvä, koska se piti pelin tason korkeana lopussa, Kurronen totesi Salibandyliiton tiedotteessa.

Sinällään tarkoilla luvuilla ei ole merkitystä, eikä tällaisilla murskajaisilla juuri ole pelillistä arvoa. Kaksi vuotta sitten Suomi murskasi Ison-Britannian 32–0, ja nyt pistettiin siis viidellä paremmaksi. Ruotsi voitti omassa MM-karsintaturnauksessaan Ranskan peräti 61–0.

Päävalmentaja Kurronen toivottaa erittäin tervetulleeksi vuodeksi 2023 kaavaillun uudistuksen, jonka myötä MM-karsinnoista luovuttaisiin. Niiden sijasta pelataan EM-kisat, joissa päästään pelaamaan myös tosissaan.

–Ei tämä silti ollut missään tapauksessa hukkareissu. Vähän näki pallollisen pelin tasoa, kun hallitsimme palloa noin 95 prosenttia peliajasta, Kurronen muotoili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos