Miia Sillman otteli huippupisteet Tallinnassa - Urheilu - Aamulehti

Miia Sillman otteli huippupisteet Tallinnassa – nousi viisiottelun Suomen kaikkien aikojen tilastossa peräti neljännelle sijalle

Miia Sillman otteli upean sarjan Tallinnassa.

3.2.2019 20:50

Miia Sillman ,24, teki hienon sarjan sunnuntaina Tallinnan kansainvälisissä moniotteluissa.

Sillmanin loppupisteet naisten viisiottelussa olivat 4 303. Hän paransi ennätystään lähes parilla sadalla pisteellä. Sillman nousi samalla viisiottelun Suomen kaikkien aikojen tilastossa Tiia Hautalan, Tina Rättyän ja Satu Ruotsalaisen jälkeen peräti neljänneksi.

Sillmanin tekaisi yhtä vaille kaikissa lajeissa ottelukohtaisen ennätyksensä. Ensin 60 metrin aidat 8,72 ja sitten seuraavassa lajissa jysähti; pyrintöläinen ylitti korkeudessa hulppeasti 186 ja teki vielä lupaavan ponkaisun 189:stä.

Kuulakin lensi ensi kerran päälle 13 metriä, tarkalleen 13,03.

Pituudessa kirjattiin tulos 610. Kolmas hyppy oli todella pitkä, mutta yliastutuista ei kerry pistepotti.

Pieni pettymys oli ottelun päätöslaji 800 metriä. Tavoite oli juosta 2.27. mutta loppuajaksi kellotettiin 2.31,79.

Sillman oli ottelukisan kakkonen. Latvian Laura Ikaunieze sai kasaan 4452 pistettä ja karkasi voittoon 800 metrillä.

EM-hallit pidetään tasan kuukauden kuluttua Englannin Glasgowissa. Viisiotteluun ei ole tulosrajaa. Viime kesän seiskaottelun kuusi parasta saa paikan ja lisäksi yhtä monta tämän hallikauden perusteella. Miia Sillman on tällä hetkellä tässä tilastoissa neljäntenä. Käytännössä paikka ratkeaa ensi viikonvaihteessa..

–Tallinnan kilpailuun valmistauduttiin huolella, vaikka lajiharjoittelu onkin jäänyt niukaksi. Tavoite oli 4250 pistettä, mutta en pannut pahakseni, vaikka Teiskon Terälahdessa varttunut Sillman ylitti laskelmat. Kieltämättä vain päätöslaji eli 800 metriä ei jostain syystä kulkenut. Ehkä alkumatkassa oli kiirettä liiaksi, valmentaja Mika Vakkuri hehkutti heti ottelun jälkeen.

–Miian korkeustulos 186 oikeuttaa kakkoseksi Suomen hallitilastoissa. Ensi viikon pohjoismaiden hallimaaottelu jäänee kuitenkin väliin, Vakkuri aprikoi.

Entä kesän tavoite?

–Perusasiat kuntoon ja kun terveyttä riittää, niin 6 200 pistettä on realistinen tavoite.

Miesten seitsenottelussa suomalaisten esitykset eivät paljon lämmittäneet. Oriveden Juuson Hassi, 25, teki enintään rutiinitulokset lajissa kuin lajissa ja pisteet 5242 jäivät siksi tyydyttävälle tasolle.

Ahlfors pinkaisi

Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlforsin kilpailukausi alkoi 60 metrin kotimaisella kärkituloksella Jyväskylän Hipposhalleissa. Ahlfors kiihdytti alkuerissä ajan 6,84 ja pudotti sen finaalissa lukemiin 6,77.

Naisten 60 metrin finaalin voitti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anniina Kortetmaa talven kotimaan tilaston kakkosajalla 7,50. Miesten 400 metrillä HIFK:n Erik Back juoksi kotimaiseksi kärkiajaksi 48,58.

– Alkuerässä nukuin. Lähtö oli tosi huono ja muutenkin oli ”avausvetofiilis”. Finaalijuoksu meni paremmin kuin odotin, Ahlfors sanoi.

Kankaanpään seudun Leiskun Ville Myllymäki oli 60 metrillä toinen kauden parhaallaan 6,86. Alkuerissä hän pinkaisi sadaosan hitaamman ajan.

Erik Back juoksi kauden kotimaisen kärkituloksen ja ennätyksensä 48,58. Aiempi ennätys koheni 0,34 sekunnilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos