Katri Lylynperä laittoi jalkaa MM-kisakoneen ovenrakoon – Suomen mestari toivoo vahvempaa panostusta sprinttiin - Urheilu - Aamulehti

Katri Lylynperä laittoi jalkaa MM-kisakoneen ovenrakoon – Suomen mestari toivoo vahvempaa panostusta sprinttiin

Katri Lylynperä edusti Suomen vuoden 2017 MM-hiihdoissa Lahdessa. Nyt tähtäin on Seefeldissä.

3.2.2019 15:49

Katri Lylynperä sai sunnuntaina toteutettua välitavoitteen sprinttihiihdon Suomen mestaruudesta ja tähyää tiukasti Seefeldin maailmanmestaruuskisoihin. Lylynperä on MM-valinnoissa vahvoilla, etenkin jos onnistuu myös ensi viikonloppuna Lahden maailmancupissa.

Vapaalla hiihtotavalla kisattavan MM-sprintin vetovoima on ollut maajoukkuehiihtäjien keskuudessa alhainen, sillä muut matkat ajavat sprintin edelle. Kaksi vuotta sitten MM-kotikisoissakin hiihtäneelle Lylynperälle, 25, sprintti on ykkösmatka. Hän toivoo, että suomalaiset panostaisivat siihen valmennuksellisesti ja kilpailullisesti enemmän.

–Meillä ei ole hirveää tunkua sprinttiin, vaikka maailmancupista kolmasosa on sprinttejä, Lylynperä ihmetteli.

Imatralla uransa ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruuden voittanut Lylynperä on kisannut tällä kaudella neljä kertaa maailmancupin sprintissä. Kansainvälisessä seurassa hän on ollut parhaimmillaan 32:s Davosissa ennen joulua.

–Davos oli hyvä, ja Rukallakin perinteisen sprintti meni hyvin, mutta siinä minulle tuli pieni moka karsinnassa.

–  Hiihtäminen on kuitenkin ollut ailahtelevaa, kun olen sairastellut kauden aikana, Lylynperä kertoi ja listasi kaksi flunssaa ja yhden kuumeisen mahataudin.

Ailahtelevuudesta kertoi, että Lylynperä oli Imatralla perjantain kympillä 13:s ja putosi Vuokatin lauantaisesta viestijoukkueesta.

–Viestistä putoaminen saattoi koitua minun tämän päivän pelastuksekseni, Lylynperä sanoi.

Mononen iloitsi erähiihdosta

Laura Mononen, 34, ei kuulu maajoukkueen sprinttitykkeihin, mutta SM-hopea lämmitti Hämeenlinnan Hiihtoseuran kokenutta hiihtäjää.

–Hyvä, että pääsin hiihtämään eriä. Maailmancupissa se on aina vähän haastavampi homma, joten tämä oli hyvä harjoituksellisesti, Mononen sanoi.

Hän lähtee torstaina Italian Toblachiin valmistautumaan Seefeldin MM-kisoihin ja kaipaa itseltään vielä vauhdin nostamista.

–Pääasia on, että pysyy terveenä. Sairastuminen voisi helposti romahduttaa kuntoa alaspäin, Mononen sanoi.

Lämsä käytti tilaisuutensa

Useiden maajoukkuehiihtäjien poissaolo avasi mitalisauman yllättäjille, ja Karihaaran Visan Emmi Lämsä käytti tilaisuutensa.

–Karsinnan jälkeen en olisi uskonut mitaliin, kun hädin tuskin pääsin jatkoon, aika-ajossa 28. sijalla ollut Lämsä sanoi.

Rovaniemellä asuva 20-vuotias on noussut tällä kaudella jonkin sortin parrasvaloihin jo aiemminkin. Tammikuun alussa hän oli Vuokatin Skandinavia-cupissa kuudes kovassa kansainvälisessä seurassa, kun matkana oli 20 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

–Toivon, että pääsisin ensi kaudeksi johonkin maajoukkuevalmennusryhmään, B-maajoukkueeseen tai johonkin, Torniosta kotoisin oleva Lämsä sanoi.

Arto Pirneskosken valmennuksessa harjoitteleva Lämsä tähyää loppukaudesta etenkin SM-kisoihin. Mahdollista on, että hän mahtuu myös Lahden maailmancupin kansalliseen ryhmään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos