Risto "Pappa" Airaksinen jatkoi 52 vuoden huimaa putkeaan Teivossa - Urheilu - Aamulehti

Risto "Pappa" Airaksinen jatkoi 52 vuoden huimaa putkeaan Teivossa – tilillä jo 1 272 voittoa: "Olin vähän huolestunut"

Risto "Pappa" Airaksinen on voittanut vuodesta 1967 lähtien vähintään yhden ravilähdön joka vuosi.

28.1.2019 22:01

Maanantain Magic Monday –ravien kaikki kuusi lähtöä ajettiin pelkästään Teivon radalla Tampereella, koska Oulussa oli liikaa pakkasta.

Illan hahmo oli Risto ”Pappa” Airaksinen, joka on voittanut vuodesta 1967 lähtien vähintään yhden ravilähdön joka vuosi. Tämän kauden ensimmäisen tolppansa Airaksinen narutteli illan kolmannessa lähdössä, kun hän käänsi 5-vuotiaan tamma Wind Of Victoryn voittajaesittelyyn. Hevosen voittoaika oli 16,8a/2 100 metriä. Toiseksi kiri Antti Teivaisen ohjastama Global Sensation.

–Tamma olisi voittanut viimeksikin, jos kuski ei olisi mokannut. Olin vähän huolestunut, koska hevonen kävi niin pörhäkkäänä ennen lähtöä. Onneksi kukaan ei tullut vaatimaan vauhtia sen jälkeen, kun pääsin keulaan. Piikkipaikalla Wind Of Victory rauhoittui ravaamaan kunnolla, Airaksinen kommentoi juoksun kulkua.

Kaiken kaikkiaan Airaksisella on takanaan 1 272 ykköstilaa. Yhtä pitkä voittoputki on hänen lisäkseen vain Markku Hietasella ja Seppo Sarkolalla. Nyt jo 69-vuotias ohjastajalegenda pitää enää kahden hevosen valmennustallia.

Teivon Toto65-pelin suosikkipitoisen rivin avauskohteen vei lähdön kakkossuosikki Disain koko matkan johdon jälkeen. Disainin voittoaika oli 33,0a/2 100 metriä. Kakkosrahat korjasi Sörkän Söör.

–Onneksi hevonen ravasi tällä kertaa koko matkan kunnolla, iloitsi tamman omistaja Jaana Komulainen lähdön jälkeen.

Jos oli Disainin tolppa helppo, yhtä vakuuttavia olivat Ari Moilasen ohjastaman BWT Dictatorin ja Antti Teivaisen Dreamy Chipin ykköstilat. Disainin ja Wind Of Victoryn tapaan BWT Dictatorin ja Dreamy Chipin ykköstilat tulivat keulajuoksujen jälkeen.

–Valmentaja ohjeisti ennen lähtöä, että koeta välttää kuolemanpaikka. Muuten voitto oli helppo, Teivainen kehui Dreamy Chippiä.

Toto65-rivin kaksi muuta oikeaa ruksia olivat olivat Eeti ja Stonecapes Quantum. Jo viime viikolla Teivossa voittanut 8-vuotias ori Eeti oli nyt vieläkin vakuuttavampi kuin ensimmäisessä startissaan kymmenen kuukauden tauon jälkeen. Lahjakkaaksi hevoseksi tiedetyn orin voittoaika oli 28,9a/2 100 metriä.

–Hieno tunne, koska meillä on ollut niin paljon vastoinkäymisiä. Kun olemme tietäneet hevosen kyvyt, olemme antaneet sille aikaa. Isä on tehnyt orin kanssa hienoa työtä. Eeti oli nyt pykälää parempi kuin edellisessä Teivon voittojuoksussa, kertoi hevosen osaomistaja Jere Törmänen.

Eetiä ohjasti tälläkin kertaa Jeren isä Jouni Törmänen. Helpohko Toto65-rivi palautti vain reilut kahvirahat 22,30 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos