Anterselva palautti Kaisa Mäkäräisen kärkikahinoihin - Urheilu - Aamulehti

Anterselva palautti Mäkäräisen kärkikahinoihin – päävalmentaja Kähkönen uskoo vanhan tutun hiihtovireen löytyvän

Anterselvan viikonloppu toi Kaisa Mäkäräiselle yhden palkintopallisijan. Hän oli perjantaina pikakisan kakkonen.

27.1.2019 19:56

Ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen palasi pitkän ja syvän aallonpohjan jälkeen naisten maailmancupin kärkitaistoon Pohjois-Italian alppimaisemissa. Anterselvassa Suomen joukkueen mukana vatsataudista kärsinyt Mäkäräinen kaivoi itsestään tarvittavat tehot sunnuntaille, ja tuloksena oli yhteislähdön kuudes sija.

Makuupaikat puhtaasti selvittänyt Mäkäräinen ampui pystypaikoilta kaksi laukausta ohi ja jäi kilpailun voittaneesta Saksan Laura Dahlmeierista 33 sekuntia. Hurjasta hiihtovauhdistaan tunnettu suomalainen ei taudin jälkeen kyennyt ladulla parhaaseen menoon, sillä kolme sakkokierrosta ottanut maailmancupia johtava Dorothea Wierer voitti suomalaisen maalissa sekunnilla.

–Sain eilen tankattua kisan jälkeen, kun pahin uupumus oli ohi, ja tänään oli kyllä vahvempi olo kuin eilen sen tyhjennyksen jälkeen. Ihan en loppuun saakka jaksanut silti puristaa, ja se loppukiritappio "Dorolle" vähän harmittaa, Mäkäräinen kommentoi tiedotteessa.

Hyvä viikko

Kolmella voitolla maailmancupin aloittanut Mäkäräinen rämpi joulu-tammikuussa pahasti, sillä suomalaisen paras suoritus Nove Meston, Oberhofin ja Ruhpoldingin kilpailuissa oli 20:s sija. Kulunut Anterselvan kisaviikko toi suomalaiselle kuudennen sijan lisäksi mainiot sijoitukset kaksi ja seitsemän.

–Tämä oli hyvä viikko. Kaikki kolme kilpailua olivat ehjiä suorituksia. Oli hyvä nähdä, että hän pystyi tekemään omalla tasollaan suorituksia, ampumahiihtojoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen summasi suojattinsa viikkoa STT:lle.

Pohjois-Amerikan kiertueelle

Maailmancup kääntyy tammikuun tiukan kisarupeaman jälkeen loppusuoralle. Ennen maaliskuun MM-kilpailuja maailmancupissa kisataan Pohjois-Amerikassa Canmoressa ja Salt Lake Cityssä.

Kähkönen vahvisti Suomen joukkueen kilpailevan helmikuussa sekä Kanadassa että Yhdysvalloissa.

Päävalmentaja uskoo kauden päätavoitteen lähestyessä, että Mäkäräinen löytää saman hiihtovauhdin, jolla tämä kepitti kilpakumppaninsa alkukauden menestysputkessa.

–Pieni tauko, joskin aika lyhyt, tekee hyvää. Lepoa ja huoltavia harjoituksia alle. Ei tässä sen kummempia vippaskonsteja tarvitse miettiä, koska Kaisalla on hyvä harjoituskausi alla, Kähkönen tiivisti.

Cup jatkuu Canmoressa puolentoista viikon kuluttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos