Venäjä otti kaksoisvoiton miesten viestissä Ulricehamnin maailmancupissa, Suomi oli neljäs - Urheilu - Aamulehti

Miesten viesti Ulricehamnin maailmancupissa oli Venäjän ylivoimainen näytös – hyvän alun jälkeen Suomi taipui neljänneksi

Venäjän Andrei Larkov (vas.) ja Ruotsin Calle Halvarsson hiihtivät viestin avausosuudella.

27.1.2019 16:35

Suomi oli 4:s miesten viestissä Ulricehamnin maailmancupissa. 4x7,5 kilometrin viestikisan voitti yllättäen Venäjän kakkosjoukkue. Venäläistä ylivoimaa vain korosti se, että maan ykkösjoukkue oli toinen. Maalissa Venäjän kakkosjoukkueen ero kolmanneksi hiihtäneeseen Norjaan oli 36 sekuntia ja Suomeen 56 sekuntia.

Suomen avaajana hiihti Perttu Hyvärinen. Tämän kauden tasoonsa nähden Hyvärinen onnistui varsin kelvollisesti. Hän toi Suomen vaihtoon viidentenä 14,7 sekuntia Venäjän kakkosjoukkueen perässä. Sen ja Hyvärisen väliin mahtuivat Venäjän ykkösjoukkue, Ruotsi ja Kazakstan.

Avausosuuden suuryllätys oli se, että Norja jäi kärjestä 35 sekuntia ja tuli vaihtoon sijalla 12.

Toisella osuudella Iivo Niskanen ajoi oitis kärjen kiinni. Loppumatkasta Venäjän kakkosjoukkueen Aleksander Bessmertnykh nykäisi vajaan kymmenen sekunnin eron Niskaseen ja Venäjän ykkösjoukkueen Alexander Bolshunoviin.

Kakkososuudella Ruotsi putosi yli puolen minuutin päähän kärjestä, ja Norjan Didrik Tönseth sai Venäjän kakkosjoukkuetta kiinni vain muutaman sekunnin.

Kolmannella eli ensimmäisellä vapaan hiihtotavan osuudella venäläiset Andrei Melnichenko ja Denis Spitsov karkasivat Lari Lehtoselta. Sjur Röthe nosti Norjan taistoon kolmospaikasta ajamalla Lehtosen kiinni ja menemällä ohi. Lehtonen tuli vaihtoon neljäntenä reilut 30 sekuntia kärjen perässä. Ero Norjaan pysyi maltillisena: kolme sekuntia.

Venäläiset Sergei Ustjugov ja Artem Maltsev pääsivät ankkuriosuudelle selvittämään välinsä kaikessa rauhassa. Kakkosjoukkueen Maltsev oli kaksikosta väkevämpi.

Suomen sekä Norjan ankkurit Matti Heikkinen ja Simen Krueger ratkoivat keskenään kolmannen palkintopallipaikan. Norjalainen oli liian vahva Heikkiselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos