Suomelle jättipotti X Gamesista – Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi laskivat mitaleille - Urheilu - Aamulehti

Suomelle jättipotti X Gamesista – Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi laskivat mitaleille

Rene Rinnekangas nappasi hopeaa X Gamesissa Aspenissa.

27.1.2019 15:24

Rene Rinnekangas nappasi X Gamesissa lumilautailun slopestylen hopeaa.

Vasta 19-vuotiaalle Rinnekankaalle kyseessä oli uran ensimmäinen X Games, joten paljon paremmin ei debyytti olisi voinut mennä.

Kolmannella laskullaan ja 94 pisteellä kärkisijan ennen Mark McMorrisin 96 pisteen ”runia” ottanut Rinnekagas säväytti erityisesti viimeisen hyppyrin backside triplakorkki 1620 -leiskautuksellaan.

–Niin uskomattoman fiiliksissä. Ihan unelmien täyttymys, että ensin pääsee tänne, big airissa finaaliin ja siellä vitossija, sitten vielä slopen finaaliin ja slopessa kakkonen. Ei saakeli, ei voisi paljon enempää kiero savolainen pyytää, Rinnekangas hekumoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

–Nuorempana aina heräsin katsomaan näitä kisoja ja unelmoinut tästä. Nyt se on totta, niin ihan huippua.

Rinnekangas jatkoi kisan jälkeen soittokeikalle Aspenissa - hänen punkbändinsä Kätfish soitti Lumilautaliiton tiedotteen mukaan kisojen jatkobileissä.

–Ei voi kuin olla hymyssä suin, bassoa soittava Rinnekangas iloitsi.

Rukajärvellä jäi paljon hampaankoloon

Enni Rukajärvi laski naisten kilpailussa pronssille ensimmäisen laskunsa pisteillä 84,66.

–Oli hienoa päästä podiumille, mutta aika paljon jäi hampaankoloon. En saanut tehtyä ihan sitä laskua mitä piti. Varsinkin reileissä sipuli petti, niin se jäi harmittamaan. Olisi ollut kiva saada caballerial 900 tehtyä, mutta olisi vaan pitänyt ottaa enemmän vauhtia. Ihan hyvä fiilis oli laskea, mutta aika tosi rankka viikko ollut, Rukajärvi kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: