Mäkäräinen puristi kuudenneksi Anterselvan yhteislähdössä – makuuammunnat onnistuivat täydellisesti - Urheilu - Aamulehti

Mäkäräinen puristi kuudenneksi Anterselvan yhteislähdössä – makuuammunnat onnistuivat täydellisesti

Kaisa Mäkäräinen kilpaili tänä viikonloppuna Italiassa Etelä-Tirolin Anterselvassa.

27.1.2019 15:05

Vatsataudista toipunut Kaisa Mäkäräinen sijoittui kuudenneksi ampumahiihdon naisten maailmancupin yhteislähtökilpailussa Italian Anterselvassa. Kilpailun voitti Saksan Laura Dahlmeier ennen Tshekin Marketa Davidovaa ja saksalaista Vanessa Hinziä.

Suomalainen onnistui täydellisesti makuuammunnoissa, sillä kaikki 10 laukausta osuivat. Mäkäräisen kanssa kärkiporukassa oli yhteensä viisi urheilijaa.

Ensimmäisessä pystyammunnassa joensuulaisen neljäs laukaus lipsahti ohi, jolloin Dahlmeier singahti paalupaikalle. Kärkiporukassa oli yhteensä kolme naista. Mäkäräinen putosi neljänneksi.

Suomalaisen ja Dorothea Wiererin peesissä tuli neljä muuta urheilijaa viimeiseen ammuntaan. Eroa oli kärkeen noin viisi sekuntia.

Mäkäräinen tulitti myös viimeisestä ammunnasta yhden pummin. Hän lähti seitsemäntenä viimeiselle hiihtolenkille. Palkintopallille oli matkaa 20 sekuntia.

Dahlmeier voitti,Tshekin Marketa Davidova oli kakkonen ja Saksan Veronika Hintz kolmas. Myös palkintopallille nousseet naiset kiersivät sakkoringin kertaalleen.

Nelospaikka meni Ruotsin Hanna Öbergille, joka ampui kaksi hutia.

Suomalainen taipui Wiererille loppukirissä ja oli kuudes. Ero kolmanteen sijaan jäi 17 sekuntia. Wierer kiersi sakkoringin kolmasti, suomalainen kahdesti.

Naisten ampumahiihdon taso on maailmassa noussut, sillä takavuosina Mäkäräinen olisi kahdella sakolla ollut palkintopallilla. Nyt kolmen kärkeen olisi saanut ampua vain yhden pummin.

Kilpailuviikko Italiassa oli Mäkäräisen paras yli kuukauteen, sillä hän sijoittui aikaisemmin viikolla pikakilpailussa toiseksi ja takaa-ajossa seitsemänneksi. Maailmancup jatkuu helmikuun 7. päivänä Kanadan Canmoressa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos