Loukkaantumisten runtelema Tottenham tuhon partaalla FA-cupissa - Urheilu - Aamulehti

Loukkaantumisten runtelema Tottenham tuhon partaalla FA-cupissa

Tottenhamin riveistä puuttuu monta avainpelaajaa.

27.1.2019 14:58

Sunnuntain mielenkiintoisin peli käydään FA-cupissa. Kokoonpano-ongelmista pahasti kärsivä Tottenham jaksoi vielä viikolla sinnitellä Chelsean kyydissä Liigacupissa, mutta FA-cupissa uskon sille käyvän kylmät Crystal Palacen vieraana jo suoraan varsinaisella peliajalla. Päivän vetonosto on La Ligan Real Sociedad.

Päivän kiinnostavin peli

Sunnuntain kiinnostavin peli on FA-cupin neljännen kierroksen Crystal Palace–Tottenham. Tässä tuloksen ohella jännittää jo se, minkälaisen kokoonpanon Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino kentälle marssittaa. Tottenham kärsii tällä hetkellä massiivisista kokoonpano-ongelmista. Kun otteluruuhkaakin on tarjolla, paljon ratkeaa jo siihen, mitä Pochettino lähtee tästä kamppailusta hakemaan.

Varmuudella Tottehamilta puuttuvat avainpelaajista loukkaantuneet Harry Kane, Dele Alli ja Aasian Cupissa pelaava Son. Tärkeä Moussa Sissoko teki paluun kokoonpanoon viikolla Chelseaa vastaan, mutta linkkasi siinäkin loukkaantuneena toisella jaksolla takaisin vaihtoon.

Jos ja kun nämä kaikki neljä avainpelaajaa puuttuvat Tottenhamilta, laskee se merkittävästi joukkueen voitonmahdollisuuksia. Pochettinona ainakin itse miettisin tässä vaiheessa jo muutaman muunkin avainpelaajan lepuutusta ja tavallaan FA-cupin asettamista alisteiseksi Valioliigalle sekä jo nurkan takaa kurkkivalle Mestarien liigalle.

Pochettino ei ihan hirveästi ole kierrätystä harrastanut, joten lopullinen totuus tästä selviää vasta pelin alla. Nykykertoimilla ja tiedoilla Crystal Palacen voitto on kuitenkin ottelun kiinnostavin pelivalinta (kohde 1125, kerroin 2,60).

Päivän paras vetovihje

Päivän paras vetovihje löytyy La Ligasta. Sarjan häntäjoukkue Huesca väläyttelee ajoittain (kuten häntäjoukkueet tapaavat tehdä, kun vastustajat eivät ota niitä ihan riittävän tosissaan), mutta lopullinen riittävyys La Ligaan kuitenkin puuttuu. Kun yli puolet sarjasta on jo pelattu, niin saldo 2–5–13 maalit 17–39 kertoo jo kaiken oleellisen Huescasta.

Real Sociedadinkaan kausi ei ole ollut koviin odotuksiin nähden mitään ruusuilla tanssimista, mutta ei silti niin kehno, että esimerkiksi valmentajan vaihdokselle olisi mielestäni ollut pakottavia tarpeita.

Näin kuitenkin tehtiin joulutauolla, kun Asier Garitano sai tehdä tilaa Imanol Alguacilille. Alguacilin alaisuudessa Sociedad on toistaiseksi tappioton, eikä menestyskululle voi oikein povata loppua kotona Huescaakaan vastaan. Vähän Sociedadin suoran voiton 1,48 (kohde 336) on ehkä alamittainen riville saakka, mutta hyvin lähellä pelikelpoista kuitenkin silläkin jo liikutaan.

Päivän pelit: -

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 5/14, palautusprosentti 60

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos