Pyrintö selätti Vilppaan, Osku Heinonen jatkoi loistokauttaan - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö selätti Korisliigan pahimman mörön – Osku Heinonen jatkoi loistokauttaan: "Olen parhaassa kunnossani"

Goljat on kaatunut. Petri Heinonen (vas.), Kenneth Manigault, Osku Heinonen ja Kevin Johnson Jr riemuitsivat.

27.1.2019 9:00

Tampereen Pyrintö onnistui lauantai-iltana kaatamaan suomalaisen pääsarjakoripallon pahimman mörön.

Salon Vilpas kärsi vasta Korisliiga-kauden neljännen tappionsa 25 ottelusta, kun Pyrintö oli vahvempi Pyynikin palloiluhallissa 89–80 (43–42). Vilpas oli ennen lauantaita voittanut aiemmat pelinsä keskimäärin häkellyttävällä 10,4 pisteen erolla, mutta nyt joukkueen liki puhtoiseen saldoon tuli särö.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen ei ollut tyytyväinen kentällä tapahtuneeseen ratkaisuun.

Vilppaalla on jälleen pätevä päävalmentaja Joonas Iisalo ja laatupelaajia, kuten maajoukkuekonkarit Mikko Koivisto ja Juho Nenonen, mutta joukkueen kenraali on yhä pelintekijäikoni Teemu Rannikko, 38.

Viime kaudella salolaisten mestaruushaaveet kaatuivat juuri Rannikon loukkaantumiseen.

Pyrintö piti taikurin kurissa ja nuhteessa lauantai-iltana aktiivisella puolustuspelillä. Näin 149 A-maaottelun mies jäi vain kahdeksaan pisteeseen ja neljään korisyöttöön.

Myös Pyynikin yleisö oli Rannikon kimpussa. Kun Rannikko törmäsi yhteen Pyrinnön Kenneth Manigaultin kanssa viimeisellä kympillä ja satutti itseään, katsomosta ei sympatiaa herunut.

–Nilkuta Rannikko nilkuta! kuului huuto ottelun päätyttyä.

Vilpas-luotsi Iisalo antoi vastapalautteen ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

–Ihmettelen, että 38-vuotias legenda pelaa noilla vuosilla ja kun jotain sattuu, sitten aletaan huudella sellaiselle pelaajalle. Mitä sellaisten ihmisten päässä liikkuu? Luulisi, että on hienoa, että tuollainen legenda pelaa täällä, tuohtunut Iisalo ruoti.

Kenneth Manigault näytti atleettisuuttaan ja torjui Vilppaan tähden Teemu Rannikon heiton päätöshetkillä.

Petri Heinonen räjäytti Pyynikin kotiyleisön huutoon kahdella päätöskympin donkillaan.

"Parhaassa kunnossa"

Pyrintö haki kauden ensimmäisen päänahkansa Vilppaasta tutuin asein: kovalla puolustamisella, joukkuepelillä ja laajalla ratkaisijoiden rintamalla.

Tykityksen aloitti Osku Heinonen (koko pelissä 15 pistettä), joka linkosi ensimmäiseen kolmeen minuuttiin ja 38 sekuntiin peräti 13 pistettä. Seuraavat pisteputket kuuluivat Manigaultille (20), Jaylon Tatelle (17) ja Justus Kilpiselle (10).

–Vilpas on selkeä ykkösjoukkue ja paras mittari muille. Tämä todisti, että voimme kaataa heidät. Se on meille iso asia, Osku Heinonen lausui.

Heinonen (12,1 pistettä per peli) on noussut tällä kaudella Korisliigan valioihin. Tarkka ja monipuolinen heittovalikoima sekä sitkeä puolustaminen ovat jatkuva päänvaiva vastustajille.

Tietojenkäsittelyä opiskeleva Heinonen, 26, on pelannut viimeiset kolme kautta täysammattilaisena – ja sen tulokset näkyvät.

–Treenasin todella hyvin kesällä, en keksi muuta syytä kauteeni. Kävimme Anteron (Lehto) ja (Topias) Palmin kanssa paljon heittelemässä ja pelaamassa vastakkain. Olen parhaassa kunnossani, Heinonen arvioi.

Osku Heinosen patenttiliike on kolmoseen kaatuva hyppyheitto. –En pääse kenestäkään ohi, niin on hypättävä taaksepäin, Heinonen murjaisi takuusuorituksestaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: