Gustafsson voitti GeeBee-turnauksen, Potkoselle finaalitappio - Urheilu - Aamulehti

Elina Gustafsson voitti GeeBee-turnauksen – Mira Potkoselle yllättävä finaalitappio: "Kehässä ei irronnut, ja tuntuu, ettei puhettakaan nyt oikein tule"

Elina Gustafsson omisti turnausvoiton kihlatulleen.

10.3.2019 17:18 | Päivitetty 10.3.2019 17:19

Suomalaisiskijät saalistivat kaksi mestaruutta 38. GeeBee-turnauksessa sunnuntaina Helsingissä. Elina Gustafsson mäiski naisten 69-kiloisissa ykköseksi, ja Arslan Khataev pommitti pistevoiton miesten 60-kiloisissa. Molemmat suomalaisten turnausvoitot kirjattiin hajaäänin 4–1.

Kolmas suomalaisfinalisti Tampereen Voimailuseuran Mira Potkonen hävisi yllätyksellisesti Ruotsin Agnes Alexiussonille naisten 60-kiloisissa.

Hallitseva Euroopan mestari Gustafsson löi lujaa 69-kiloisten finaalissa. Gustafsson piti kurissa Venäjän Darima Sandakovan.

–Pari pahaa iskua sain kroppaani, mutta kyllä kaverikin tietää nyrkkeilleensä, tarkasti takonut Gustafsson arveli.

Nyrkkeily pitää Gustafssonin tiukasti otteessaan.

–Nyrkkeily on laillaan ihan mahdoton asia. Tuntuu, ettei siinä tule koskaan valmiiksi. Mutta mahdottomuudellaan se juuri koukuttaakin minua, Gustafsson sanoi.

Lue lisää: Tampereen Vuoden urheilija Elina Gustafsson vaihtaa seuraa – ei kommentoi lähtönsä syitä

Lue lisää: Elina Gustafsson jätti Tampereen Voimailuseuran ja Maarit Teurosen valmennuksen – näin TVS:n puheenjohtaja kommentoi

Lue lisää: Tampereen Vuoden urheilija Elina Gustafsson tähtää olympiamitaliin – saa kirjavaa palautetta avoimuudestaan: "Olenko minä edes nainen?"

Khataev liukui alta pois

Gustafssonin kihlattu Emmi Asikainen piti hellästi jääpussia Gustafssonin vasemman silmän ympärillä.

–Tänään on Emmin syntymäpäivä, joten omistan voittoni hänelle, Gustafsson hymyili.

Porvoon Nyrkkeilyseuran tshetshenialaistaustainen Khataev on perin ketterä jaloistaan. Khataev ehti intialaisnyrkkien alta pois ja pisti itse parastaan.

Äskettäin myös Bundesligan kultaa lyönyt Khataev katsoo jo tulevaan.

–PM- ja SM-kisat ovat seuraavaksi kalenterissani. Kesällä on iso turnaus Valko-Venäjän Minskissä, jonne haluan mennä, kovasti kehittynyt Khataev ilmoitti.

Potkonen oli vähäsanainen tappionsa jälkeen.

–Väkinäistä oli. Kehässä ei irronnut, ja tuntuu, ettei puhettakaan nyt oikein tule, nokialainen lausahti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: