Tapparalla ainoastaan yksi tappio tänä vuonna – Lukko voi voittaa vain, jos Setänen seisoo maalilla päällään - Urheilu - Aamulehti

Tapparalla ainoastaan yksi tappio tänä vuonna – Lukko voi voittaa vain, jos Setänen seisoo maalilla päällään

Oskari Setänen oli maalilla, kun Lukko voitti Tapparan kotonaan 4–2.

24.1.2019 12:28

Päivän peli on Liigan Tappara–Lukko. Tässä asetelma on selvä: Lukko käy puolustustaistelua kovavireistä kotijoukkuetta vastaan ja voi voittaa vain nappiin osuneella maalivahtipelillä. Vetopuolen nosto on tällä kertaa todellinen longshot KHL:stä

Päivän kiinnostavin peli

Päivän kiinnostavin peli on Liigan Tappara–Lukko. Tappara on hieman kuin varkain noussut tässä vaiheessa kautta huippuvireeseen. Joukkueen peli on tällä hetkellä jopa poikkeuksellisen irtonaisen ja vapautuneen oloista. Tämä ei varmasti tiedä vastustajille hyvää nyt eikä keväällä, jos sama vire säilyy.

Vuoden 2019 puolella Tappara on pelannut kahdeksan peliä saldolla 7–0–1 maalit 33–16. Ainoa tappio tuli juuri valmentajaa vaihtaneelle – ja siitä sytykettä saaneelle JYP:lle.

Lukon hyvä joulukuun vire sen sijaan on enää muisto. Tämän vuoden seitsemästä pelistään Lukko on voittanut vain kaksi. Tänään hyvin paljon kulminoituu siihen, miten Lukon maalivahtipeli onnistuu. Nuorten maailmanmestari Lassi Lehtinen on viime peleissä ollut ykkösvalinta maalille, mutta tänään Oskari Setänen saa mahdollisuutensa. Setäsen on onnistuttava, jos Lukko mielii pelistä pisteitä.

Muita huomion arvoisia tekijöitä tässä ottelussa ovat Tapparan pieni lepoetu Lukkoon nähden (Lukko pelasi eilen, Tappara ei) sekä osittain toiseen suuntaan vaikuttava Lukon revanssihenki eilisen todella huonon pelin jälkeen.

Kertoimet illan koitokseen ovat erittäin hyvin kohdillaan: Tapparan kuuluu olla suuri suosikki, eikä runsasmaalisuuskaan tulisi nyt varsinaisena yllätyksenä. Jos pakko olisi, niin vetoja peliin hakisin nykykertoimilla kuitenkin Lukon venymisestä (tasoituskohde 65, kerroin 2,03) tai koko pelin alle 5,5 maalista (kohde 72, kerroin 1,68). Ottelu alkaa 18.30.

Päivän paras vetovihje

Päivän vetotäky löytyy KHL:stä. Vähintäänkin harkinnan arvoiseksi pelikohteeksi nousee niinkin hurja haku kuin SKA Pietarin kotitappio Barys Astanalle. Barys Astana on tällä palstalla ollut vihjeenä jo useampaankin otteeseen – silti se tuntuu edelleen olevan tämänhetkisiin kykyihinsä nähden yleisesti aliarvostettu. Joukkue on koottu hyvin, ja se pelaa selkäytimestä itsensä näköistä lätkää – toimii!

Viimeksi Barys voitti vieraissa Magnitogorskin.

Toki nyt vastassa oleva SKA on Magnitkaankin verrattuna paljon kovempi kanto kaskessa, mutta ei Barys silti lähde tähänkään peliin vailla voitonmahdollisuuksia. Sen suurimmat toiveet lepäävät toki siinä, että SKA sortuu aliarvioimaan vastustajaansa, eikä ole valmistautunut tähän peliin kunnolla. Ei tämä skenaario nyt aivan utopiaakaan ole.

Veikkauksen kertoimet 8,00 ja 5,30 Barys Astanan suoralle voitolle (kohde 257) ja lopulliselle voitolle (kohde 3082) ovat selvästi markkinoiden korkeimmat.

Päivän pelit: -

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 4/13, palautusprosentti 51.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos