Anita Korva teki sen taas! Suomi-hiihdon suurlupaukselle jo kolmas MM-mitali Lahdesta - Urheilu - Aamulehti

Anita Korva teki sen taas! Suomi-hiihdon suurlupaukselle jo kolmas MM-mitali Lahdesta

Anita Korva edustaa Kainuun Hiihtoseuraa.

24.1.2019 11:11

Korva oli mitaliporukassa käytännössä koko kisan ajan ja varmisteli pronssin hyvissä ajoin. Amerikkalaishaastaja Kendall Kramer jäi lopullisesti taakse noin viiden kilometrin kohdalla.

Kahdelle Korvakaan ei voinut mitään. Ruotsin täysin ylivoimainen Frida Karlsson otti kultaa mykistävällä hiihdolla. Jopa Norjan megalupaus Helene Fossesholm jäi jo varhain kymmenien sekuntien päähän ja maalissa peräti 52,1 sekuntia.

Korva taisteli periaatteessa hopeasta vielä noin kymmenen kilometrin kohdalla, mutta lopulta Fossesholm sai melko vaivatta pidettyä suomalaisen takanaan. Eroa maalissa kertyi lopulta kuusi sekuntia.

–Onhan se mukava, kun oma taso riittää nyt, Korva luonnehti mitaliputkeaan kisajärjestäjän haastattelussa.

Pronssi oli Korvalle jo kolmas Lahden kisoista. Aiemmin hän nappasi mitalit sprintistä ja viitoselta. Kaiken kaikkiaan Suomella on nyt Lahdesta neljä mitalia. Korvan pronssisuoran lisäksi Eveliina Piippo voitti keskiviikkona kympin MM-hopeaa.

Korva on melkoinen monipuolisuusihme ainakin nuorten tasolla. Kiiminkiläisellä kulkevat molemmat hiihtotavat ja kaikki mahdolliset matkat. Korva kertoi haastattelussa tähtäävänsä nimenomaan yleishiihtäjäksi.

–Toiveissa on pärjätä kaikilla matkoilla tulevaisuudessa. En ole panostanut mihinkään tiettyyn.

Muista suomalaisista Hanna Ray oli 28:s, Linnea Halonen 55:s. Josefiina Böök keskeytti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: