Kontinen ja Peers etenivät Australian avointen loppuotteluun ilman erätappioita: "Olemme päässeet vauhtiin" - Urheilu - Aamulehti

Kontinen ja Peers etenivät Australian avointen loppuotteluun ilman erätappioita: "Olemme päässeet vauhtiin"

Henri Kontinen (vas.) ja John Peers ottelevat seuraavaksi grand slam -voitosta Australiassa.

24.1.2019 5:46

Henri Kontinen ja hänen australialaisparinsa John Peers ovat edenneet tenniksen Australian avointen nelinpelin loppuotteluun Melbournessa. Kahdenneksitoista sijoitetut Kontinen ja Peers kaatoivat välierässä sijoittamattomat Argentiinan Leonardo Mayerin ja Portugalin Joao Sousan 6–1, 7–6 (8–6).

Voitto irtosi lopulta ilman erätappioita vajaassa puolessatoista tunnissa. Kontinen kertoi ottelun alla pelanneensa erikseen molempia vastustajia vastaan, mutta kohtasi heidät parina nyt ensimmäistä kertaa.

Avauserän Kontinen ja Peers veivät vakuuttavasti, mutta toisessa erässä vastustajat pysyivät paremmin Kontisen ja Peersin vauhdissa.

– Hienoa päästä läpi tänään. Ensimmäisessä erässä kaikki meni hyvin ja taistelimme voiton toisen erän tiebreikissä, Peers kertoi kenttähaastattelussa Suomen Tennisliiton tiedotteen mukaan.

– Ensimmäisen täällä voitetun ottelun jälkeen olemme päässeet vauhtiin, Kontinen iloitsi.

Kontinen ja Peers voittivat Australian avoimet vuonna 2017. Finaalipaikka grand slam -tasolla on kaksikon uran toinen.

Sunnuntaina pelattavassa loppuottelussa Kontinen ja Peers saavat vastaansa voittajat parhaillaan käynnissä olevasta ottelusta, jossa vastakkain ovat Ranskan Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut ja Yhdysvaltojen Ryan Harrison/Sam Querrey.

Virtasen taival katkesi

Otto Virtanen puolestaan hävisi poikien kaksinpelin puolivälierässä Italian Giulio Zeppierille. Sijoittamaton Zeppieri voitti kolmossijoitetun Virtasen 7–5, 6–3. Ottelu pelattiin samaan aikaan Kontisen ja Peersin käymän kamppailun kanssa.

Virtanen kertoi ottelun alla pelanneensa edellisen kerran Zeppieriä vastaan pari kolme vuotta sitten ja hävinneensä tuolloin niukasti.

– Hän on yksi tämän turnauksen parhaista pelaajista, vaikkei ole sijoitettu, Virtanen kuvaili vasenkätistä Zeppieriä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: