Koovee ja KrP romahtivat, Classic voitti: "Nostan hattua heille, että virtaa riittää tässä sarjatilanteessa" - Urheilu - Aamulehti

Koovee ja KrP romahtivat, Classic voitti: "Nostan hattua heille, että virtaa riittää tässä sarjatilanteessa"

23.1.2019 22:05

Miesten salibandyliigaa ylivoimaisesti johtava Classic oli pelillisesti hieman alakynnessä avauserässä Indiansia vastaan Espoossa, mutta voitti sen silti 4–0 ja lopulta koko ottelun 10–2.

Classicin Lassi Toriseva torjui avauserässä 12 kertaa, Indiansin Mikko Kirvesniemi vain 8. Valmentaja Samu Kuitunen näki tilaston hieman valehdelleen.

–Kaveri laukoi paljon kaukaa ja se selittää luvut. Me pelasimme tehokkaasti ja iskimme tekopaikoista hyvällä prosentilla maaleja, Kuitunen sanoi.

Sami Johansson ja Oskari Heikkilä tekivät Classicille kaksi maalia. Joukkue johtaa toisena olevaa SPV:tä kymmenen pisteen erolla, vaikka on pelannut ottelun vähemmän.

–Monet avainpelaajat olivat MM-kisoissa ja sen jälkeen tuli mestarien cupin voitto. Nostan hattua heille, että virtaa riittää tässä sarjatilanteessa myös kotimaan liigaan, Kuitunen lisäsi.

Yhä ilman varsinaisen peliajan voittoa oleva Koovee koki tutun kohtalon Kuopiossa. Ilja Pantzarin valmentama joukkue johti ottelua 5–1 ajassa 28.40, mutta sen jälkeen Welhot nousi toisen erän lopulla 5–5-tasatilanteeseen ja lopulta Welhot voitti kolmannen erän maaleillaan 7–5.

–Ennen ottelua oli voitonvarma olo, treenit ovat sujuneet hyvin. Ja pelasimme hyvin 25 minuuttia. Sitten alkoi ote lipsua, luovuimme pallosta liian helposti, Pantzar sanoi.

Kooveella oli viisi yhden maalin miestä. Welhojen Aleksi Ahokas kuritti vieraita tehoin 2+2.

Kuusi pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella oleva Nokian KrP romahti avauserän puolivälin 1–1-tilanteesta 3–11-tappioon sitä yhtä sijaa ylempänä olleelle EräViikingeille. Iltaa piristi hieman yhdeksäntenä olevan Steelersin tappio vieraissa TPS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: