LeKi on enää pisteen päässä Mestiksen kärkipaikasta – Koovee hankki kaksi vahvistusta ja otti vierasvoiton Laakson laukauksilla - Urheilu - Aamulehti

LeKi on enää pisteen päässä Mestiksen kärkipaikasta – Koovee hankki kaksi vahvistusta ja otti vierasvoiton Laakson laukauksilla

23.1.2019 23:11 | Päivitetty 23.1.2019 23:11

Keskiviikko oli hieno ilta molemmille Pirkanmaan Mestis-joukkueille. Lempäälän Kisa kypsytti Tuton vieraskaukalossa 4–2 (2–1, 0–1, 2–0) ja nousi samalla pisteen päähän sarjan kärkipaikasta.

Koovee venyi hienoon 2–1 (0–0, 0–0, 1–1, 1–0) -jatkoaikavoittoon Savonlinnan Pallokerhosta ja taistelee edelleen tiukasti välttääkseen putoamiskarsinnat.

–Turku on ollut meille paha paikka, mutta nyt hallitsimme peliä alusta loppuun. Vyöryimme vastustajan yli neljällä ketjulla. Koko joukkue pelasi erittäin sitoutuneesti, LeKin valmentaja Miikka Kuusela kehui.

Tapparan pestaama tshekkivahti Miroslav Svoboda vartioi nyt kolmannen kerran LeKin maalia. ECHL:n kätköistä löytynyt Svoboda torjui Lekille viikonloppuna voitot Kiekko-Vantaasta ja Jokipojista. Nyt kaatui Tuto.

–Veskarit mitataan aina ennen kaikkea voitoilla. Svoboda on jeesannut meitä paljon, Kuusela kehui.

Pohjois-Amerikasta kotiutunut puolustaja Jerry Laakso nousi Kooveen sankariksi. Laakso ampui kiekon kaksi kertaa SaPKon verkkoon samasta paikasta. Ensimmäinen kuti upposi sisään suoraan, toinen muutti suuntaa Miro Nallista.

–Puolustimme sitkeästi, kun sitä tarvittiin. Lopulta taistelumme palkittiin voitolla, Kooveen valmentaja Juha Pajuoja riemuitsi.

Koovee haki lisävoimaa pestaamalla kaksi uutta pelaajaa. Puolustaja Juuso Walli ja hyökkääjä Elias Elomaa vahvistavat joukkuetta loppukauden.

Porilaislähtöinen Walli tuo peräpäähän lisää kokoa ja vääntövoimaa. Hän ehti pelata Ässissä 91 liigaottelua, kunnes jäi täksi kaudeksi ilman sopimusta. Puolustaja koukkasi Tampereelle Iisalmen kautta. IPK halusi pitää Wallin kolmen testiottelun jälkeen, mutta hän valitsi sen sijaan Kooveen.

Tamperelainen Elomaa takoi viime kaudella Tapparan A-junioreissa 50 pistettä. Nyt takana on 30 Mestis-ottelua Jokipojissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: