Henri Kontinen ja Otto Virtanen jatkoon, Lucas Pouille on puoliksi suomalainen - Urheilu - Aamulehti

Australian avoimissa kova suomalaispäivä: Kontinen ja Virtanen jatkoon, puoliksi suomalainen tähti kohtaa välierissä Djokovicin

Lucas Pouille tuuletti, kun Kanadan ennakkosuosikki Milos Raonic oli kukistettu.

23.1.2019 17:31 | Päivitetty 23.1.2019 20:10

Keskiviikko oli hieno suomalaispäivä tenniksen Australian avoimissa. Päivän aloittivat Henri Kontinen ja John Peers, jotka ovat lähellä toistaa vuoden 2017 turnausvoittonsa.

Kolmanneksi sijoitetut Ison-Britannian Jamie Murray ja Brasilian Bruno Soares kaatuivat 6–3, 6–4. Kontisen ja Peersin viime vuosi oli vaikea, mistä kertoo sekin, että pari on sijoitettu Melbournessa 12:nneksi, mutta juuri Melbourne Parkissa kaksikon peli tuntuu sujuvan.

Otto Virtanen, 17, jatkoi Kontisen ja Peersin viitoittamaa tietä poikien kaksinpelissä. Suomalaislahjakkuus kukisti Hollannin Lodewijk Weststraten 6–4, 6–7, 6–2. Virtanen on poikien turnauksen kolmanneksi sijoitettu.

Suomalaiskakun kirsikka saatiin miesten kaksinpelistä, kun 28. sijoitettu Lucas Pouille kaatoi Kanadan Milos Raonicin 7–6, 6–3, 6–7, 6–4 ja eteni välieriin, jossa vastaan asettuu serbitähti Novak Djokovic.

Pouille on puoliksi suomalainen, sillä hänen äitinsä Lena Stenlund-Pouille on kotoisin Närpiöstä. Äiti kertoi vuonna 2016 Ilta-Sanomien haastattelussa poikansa rakastavan lauantaimakkaraa. Maailmanlistan sijalla 31 oleva Pouille kertoi samana vuonna Le Parisienille käyneensä lapsuudessa Suomessa kahdesti vuodessa.

–Olen hyvin rauhallinen. Sen ominaisuuden olen saanut äitini suomalaisuudesta, Pouille paljasti.

Pouille, 24, on syntynyt Ranskassa ja hänellä on kaksi veljeä sekä ranskalainen isä Pascal Pouille. Veljestrion esikoinen Nicolas Pouille on syntynyt Suomessa.

Lucas Pouille esiintyy uransa ensimmäistä kertaa Grand Slam -turnauksen välierissä.

Korjattu 23.1.2019 klo 20.10: Kontinen–Peers voitti Australian avoimet toissa vuonna, ei viime vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos