Jokerien ja AK Bars Kazanin maalihanat ruostuneet kiinni - Urheilu - Aamulehti

Jokerien ja AK Bars Kazanin maalihanat ruostuneet kiinni – onko Mörkö-Markosta putkimieheksi?

Marko Anttila piristänee Jokerien hyökkäyspeliä.

23.1.2019 12:44

Päivän urheilullinen mielenkiinto kohdistuu KHL-otteluun Jokerit–AK Bars Kazan. Jommankumman heikko jakso saa ainakin väliaikaisesti katkaisuhoitoa. Ottelun vähämaalisuus on myös päivän ykkösidea pitkävetoon.

Päivän kiinnostavin peli

Päivän kiinnostavin peli löytyy KHL:stä. Vaikka sekä Jokerit että AK Bars Kazan ovat omissa konferensseissaan sarjataulukoissa korkealla, ei kummankaan pelillinen tai tuloksellinen vire ole viime aikoina hurmannut. Molemmat käyvätkin omaa taisteluaan saadakseen pelinsä takaisin kuosiin ennen kevään tärkeitä koitoksia.

Molempien suurin ongelma on viime aikoina ollut maalinteko. Tähän kannattaa kiinnittää tänään erityshuomiota. Kun ykköshevoset ovat epävireessä, nousee yllätysratkaisijoiden rooli arvoon arvaamattomaan.

Helsinkiläisten jokerikortti saattaa olla sairaspaussilta kokoonpanoon palannut Marko Anttila, jolla on nyt sekä energiaa että potentiaalia iskeä ratkaisevia osumia.

Vedonlyönnillisesti joukkueiden maalinteko-ongelmat herättävät aina kiinnostuksen undereiden pelaamiseen, koska puolustuksen kuntoon laittaminen on yleensä helpompaa kuin tukkeutuneen maalinteon herätteleminen. Uskon joukkueiden hakevan paluuta menestyspolulle nimenomaan oman pään kautta, vaikka varsinainen ongelma onkin toisaalla.

Myös tilastoista saa oivaa tukea ottelun vähämaalisuusodotuksille. Vaikka sen paremmin Jokerit kuin Kazankaan eivät koko kauden maalimäärätilastoissa erotu mitenkään erityisen vähämaalisina, ovat niiden viime ottelut olleet maalimäärissä mitattuina todella nihkeitä. Jokerien kymmenestä viime kotipelistä yhdeksän on päättynyt alle 5,5 maalin tulokseen. Vastaavasti Kazanin kymmenestä viime vieraspelistä seitsemän on päättynyt alle 5,5 maalin tulokseen.

Kolmessa viime kotipelissään Jokerit on tehnyt yhteensä neljä maalia ja Kazan viidessä viime vieraspelissään kuusi maalia. Eivät joukkueet näistä lähtökohdista nyt kovin helpolla mihinkään maalijuhliin ponnista.

Itseluottamuksen puute ja varovaisuus tulee tähän peliin mukaan siltäkin kantilta, että Jokereilla on alla kolme peräkkäistä kotitappiota ja Kazanilla puolestaan viisi peräkkäistä vierastappiota.

Lisää ei haluta ja tämä tekee pelistä normaalia varovaisempaa ja hermostuneempaa. Kokonaisuus viittaakin erittäin vahvasti vähämaaliseen peliin. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Päivän parhaaksi pitkävetokohteeksi valitsen konservatiivisesti alle 5,5 maalin linjan (kohde 9788) kertoimella 1,53.

Rohkeimmat voivat pelata vaihtoehtoisesti myös alle 4,5 maalin tulosta palkitsevammalla 2,08 kertoimella. Ottelun voittokertoimista kannattaa huomioida, että Veikkaus on markkinoiden Jokerit-myönteisin. Kaikki Kazanin menestyskertoimet (suora voitto 3,05, lopullinen voitto 2,30 ja tasoitusvoitto 1,73) edustavat aivan markkinan kärkeä ja ovat sellaisina parhaita pelivalintoja, jos ottelun voittajaa haluaa veikata.

Päivän pelit: 9788: 2 (kerroin 1,53)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 3/12, palautusprosentti 40.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: