Kontinen ja Peers etenivät välieriin Melbournessa – kärkikolmikkoon sijoitetun kaksikon kaataminen kesti vain reilun tunnin - Urheilu - Aamulehti

Kontinen ja Peers etenivät välieriin Melbournessa – kärkikolmikkoon sijoitetun kaksikon kaataminen kesti vain reilun tunnin

Henri Kontinen (vas.) ja John Peers voittivat Australian avoimet kaksi vuotta sitten. Kaksikon peli luistaa myös nyt.

23.1.2019 5:48 | Päivitetty 23.1.2019 6:13

Henri Kontinen ja John Peers ovat edenneet tenniksen Australian avointen nelinpelin välieriin Melbournessa. Suomalais-australialainen parivaljakko voitti puolivälierissä Britannian Jamie Murrayn ja Brasilian Bruno Soaresin 6–3, 6–4 menettämättä omaa syöttöään kertaakaan.

Murray ja Soares oli sijoitettu turnauksessa kolmanneksi, kun Kontinen ja Peers on sijoitettu 12:nneksi. Kontinen ja Peers kuitenkin hoitivat ottelun nimiinsä reilussa tunnissa.

Suomalais-australialainen pari mursi heti vastustajiensa ensimmäisen syötön ottelussa. Se riitti avauserän voittoon, kun Kontinen ja Peers esittivät itse vahvaa syöttöpeliä.

Toisessa erässä edettiin tasatahtia 4–4-tilanteeseen, kunnes Kontinen ja Peers ylsivät murtoon. Ottelun viimeisessä syöttövuorossa 5–4-tilanteessa Murray ja Soares saivat ottelun ensimmäisen murtopallonsa, jonka Kontinen ja Peers kuitenkin selvittivät. Pian sen jälkeen voitto ratkesikin.

Tappion kärsinyt Murray, 32, on supertähti Andy Murrayn vanhempi veli ja on pelannut nelinpeliä aikoinaan myös Peersin parina.

Kaksi vuotta sitten Kontinen ja Peers voittivat Australian avoimet. Heidän edellinen grand slam -välieräpaikkansa tuli vuonna 2017 Yhdysvaltain avoimissa.

Kontinen ja Peers kohtaavat välierissä sijoittamattomat Argentiinan Leonardo Mayerin ja Portugalin Joao Sousan. Toisessa välierässä viidenneksi sijoitetut ranskalaiset Pierre-Hugues Herbert ja Nicolas Mahut kohtaavat yhdysvaltalaiset Ryan Harrisonin ja Sam Querreyn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: