Pelaako Joonas Caven tällä Korisliiga-kaudella? Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen vastaa - Urheilu - Aamulehti

Pelaako Joonas Caven tällä Korisliiga-kaudella? Pyrinnön päävalmentajalta varovainen toive

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen ripitti Karhu-tappion jälkeen pelaajiaan minä itse -sankarikoripallosta.

23.1.2019 10:30 | Päivitetty 23.1.2019 11:13

Tampereen Pyrintö sai miellyttäviä uutisia sairastuvaltaan ennen viime viikon Kobrat-kamppailua. Kapteeni Antero Lehto, 34, palasi kahden kuukauden mittaiselta huililta ja pelasi reilun 17 minuuttia ja heitti 15 pistettä.

Pyrinnön sairastuvalla jatkavat laiturit Joonas Caven ja Ville Haapoja sekä takapelaaja Lassi Kilpinen.

Cavenin tilanne on valitettavan tuttu. Viime kaudella 27 A-maaottelun mies oli sivussa viisi ja puoli kuukautta pääiskun tuoman vamman vuoksi. Tälläkin kaudella lokakuinen ottelu Helsinki Seagullsia vastaan oli epäonninen. Caven sai iskun päähänsä Seagullsin Tyler Thorntonin kädestä korilleajotilanteessa.

Caven ei ole pelannut 31. lokakuuta pelatun ottelun jälkeen. Viime kaudella 211-senttinen laituri palasi kentille runkosarjan päätöskamppailussa huhtikuun alussa. Pyrinnössä ollaan tänä vuonna optimistisempia.

–Uskon vahvasti, että Caven pelaa tällä kaudella. Sellaista takapakkia ei ole tullut missään vaiheessa, nyt on menty parempaan suuntaan. Toisin kuin viime kaudella, tilanne ei ole täysi arvoitus. En osaa tarkkaa päivää sanoa, mutta toive on, että pelaisi maaliskuun alussa. Se on toive, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen painotti.

Kilpinen ja Haapoja ovat sivussa joitakin viikkoja.

–Lassi on lähimpänä pelikuntoa. Meneekö viikko, kaksi vai kolme, se riippuu jalan kestokyvystä, kun rasitamme sitä. Haapojalla menee vielä muutama viikko. Mietimme, onko hänelle ensimmäinen porras divarissa.

Pyrintöä odottaa tulevana lauantaina miesten Korisliigan alkuvuoden herkkupala. Teemu Rannikon johtama, sarjataulukon kärkipaikkaa pitävä Salon Vilpas saapuu Pyynikille.

Pyrintö pääsee parhaaseen testiin, mitä suomalaisella sarjakoripallolla on tarjota.

–Vilpas pelaa erittäin hyvin. He ajavat uutta jenkkiä (Jack Gibbs) rauhassa sisään, mutta mikäpä on ajaessa, kun on niin hyviä pelaajia. Ei tällaisia pelejä pääse liian usein pelaamaan. Vilpas on meille sellainen mittari, että jos jokin ei toimi pelissämme, Vilpas osaa sen hyödyntää ja paljastaa sen. Olemme silti kuitenkin vasta tammikuussa, emme huhtikuussa, Toiviainen muistutti pitkällä kokemuksellaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos