NBA-lupaus Jalek Felton, 20, hämmästytti BC Nokian harjoituksissa - Urheilu - Aamulehti

20-vuotias NBA-lupaus hämmästytti Korisliiga-seuran harjoituksissa hurjalla tempulla – BC Nokian päävalmentaja: "Hän sanoi, että on huono olo"

Jalek Felton edusti Pohjois-Carolinan yliopistoa lopulta vain 22 ottelussa tehden 2,9 pistettä, 0,9 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelua kohden.

23.1.2019 9:00 | Päivitetty 23.1.2019 11:13

Nuori pelintekijä Jalek Felton, 20, on valokeilassa, kun hänen uusi seuransa BC Nokia kohtaa keskiviikkoiltana Uudenkaupungin Korihait Nokian palloiluhallissa.

Felton harjoitteli keltamustien riveissä ensimmäisen kerran viime sunnuntaina ja edessä on Korisliiga-debyytti. Feltonin ura on ollut toistaiseksi värikäs.

Vielä kesällä 2017 Feltonia pidettiin Yhdysvalloissa yhtenä ikäluokkansa kärkipelaajista, jota odotti mahdollisesti korkea varaus NBA:han kesällä 2019. Sittemmin Felton on saanut lähtöpassit Pohjois-Carolinan yliopistosta ja Slovenian 17-kertaisesta mestarijoukkueesta Olimpija Ljubljanasta, josta 191-senttinen ja yli kahden metrin sylivälillä siunattu peluri saapui Nokialle.

Uuden pelurin taso ja sopeutuminen Korisliigaan on arvoitus, mielenkiintoinen sellainen.

BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen on saanut ensipuraisun Feltonista viime päivinä. Hän kehuu nuorukaisen työmoraalia ja asennetta harjoituksissa. Aiempien potkujen juurisyitä ei ole Nokialla nähty.

–Felton on todella lahjakas, mutta joukkuepelin nyanssien kanssa on paljon tekemistä. Hän näkee kentän järkyttävän hyvin. Suomalaiset ovat sanoneet, että nyt täytyy olla tarkkana. Kuula saattaa tulla mistä tahansa kohti, Tuominen arvioi.

–Fysiikka on... Hän sanoi ennen ensimmäisiä treenejä, että on huono olo, kun ei ole saanut nukuttua. Sitten hän meni kentälle ja painoi 360 asteen donkkeja. Vastasin, että noita minäkin teen, kun minulla on huono olo. Tätä tarkoitan lahjakkuudella.

BC Nokia saa Korihait-otteluun mukaansa myös Niko Mattilan, joka on kärsinyt lukuisista vaivoista kauden aikana. Mattila on pelannut viimeisimmän sarjapelinsä 21. marraskuuta Kauhajoen Karhu Basketia vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos