Naisten turnaus Tampere Openissa pelataan sisällä 2019 - Urheilu - Aamulehti

Naisten tennisturnauksen kohtalo Tampere Openissa selvisi: Turnaus jatkuu, mutta sisäkentillä – Tässä syy

Oona Orpana pelasi viime kesänä Tampere Open -turnauksessa. Hän ylsi tuolloin ensimmäisen kerran urallaan ITF-turnauksen välieriin.

23.1.2019 8:00

Tenniskiertueisiin tälle vuodelle tehdyillä muutoksilla on yksi merkittävä seuraus Tampereella kesällä pelattavaan Tampere Open -turnaukseen. Naisten turnaus joudutaan pelaamaan jatkossa sisätiloissa. Syynä tähän on se, että haastajaturnausten pääsarjan pelaajakaavio kasvaa 32 pelaajasta 48 pelaajaan.

–Emme saa mahdutettua molempia turnauksia ulos. Halusimme kuitenkin pitää myös naisten turnauksen, kilpailunjohtaja Veli Paloheimo sanoo.

Tampereella pelattava naisten ITF-turnaus on arvoltaan pienempi kuin miesten haastajaturnaus. Vielä viime kesänä koko naisten turnauksen jatko oli vaakalaudalla.

Yksi näkyvä muutos on myös se, että turnaus täytyy pelata maanantain ja sunnuntain välisenä aikana, karsinnat mukaan lukien. Aiemmin jo pääsarjaa edeltävä viikonloppu on ollut käytössä karsintoja varten.

Urakkaa helpottaa se, että uudistuksen jälkeen karsintoihin osallistuu vain neljä pelaajaa. Loppuotteluun asti yltäville pelaajille ei välttämättä tule lainkaan välipäiviä.

Paloheimon mukaan niin sanotut villit kortit nousevat aiempaa suurempaan arvoon. Villeillä korteilla turnausten järjestäjät voivat myöntää pelipaikkoja haluamilleen pelaajille.

–Niiden arvo nousi, koska vain ATP-kisoista saa jatkossa kunnolla ATP-pisteistä. Yksi otteluvoitto Tampere Openin tasoisessa kisassa vastaa kahden ITF-turnauksen voittoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos