Miten paluun tekevä Marcus Grönholm pärjää MM-rallissa? Tommi Mäkinen paljasti lupaavan tiedon testeistä ja kertoi, miksi "Bosse" voi olla yllättävän korkealla Ruotsin lumilla - Urheilu - Aamulehti

Miten paluun tekevä Marcus Grönholm pärjää MM-rallissa? Tommi Mäkinen paljasti lupaavan tiedon testeistä ja kertoi, miksi "Bosse" voi olla yllättävän korkealla Ruotsin lumilla

Tommi Mäkinen ja puoliso Mia Miettinen edustivat Urheilugaalassa.

17.1.2019 17:57

Toyotan WRC-tallin nokkamies Tommi Mäkinen kertoi Urheilugaalassa mietteitään Marcus Grönholmin hetkellisestä yllätyspaluusta MM-ralleihin.

Kaksi kuljettajien MM-titteliä huippuvuosinaan voittanut ”Bosse” tipautti melkoisen yllätyksen ja kertoi, että ajaa Toyotan riveissä Ruotsin MM-rallin.

Mäkinen kertoi IL-TV:n livelähetyksessä, että kyse ei suinkaan ollut hetken mielijohteesta.

–Siitä oli aikaisemmin jo puhetta viime vuonna. Hän ajoikin Neste-rallissa Harjulla vähän, Mäkinen viittasi viime vuoden Jyväskylän MM-ralliin.

Mäkinen kertoi, että täyden MM-rallin ajaminen oli suunnitelmissa jo viime kaudella, mutta aikatauluhaasteet siirsivät projektin tälle vuodelle. Paineita Mäkinen ei kuskilegendalle lyö.

–Tämä on sellainen nautiskelujuttu molemmille.

Mutta mikä on ”Bossen” vauhti suhteessa nykykuljettajiin? Mäkinen kertoi, että ainakin WRC-testit ovat sujuneet erinomaisen lupaavasti.

–Eilen hän ajoi testiä aivan samaa vauhtia kuin muutkin. Mutta se on vähän eri juttu, kun lähdetään eteenpäin (kisaan). Se (pärjääminen) vaatii jatkuvaa mukanaoloa.

Mäkinen kuitenkin kertoo, että vaikka MM-rallirutiinia viime vuosilta uupuukin, yksi seikka Ruotsin lumisissa maisemissa saattaisi puhua yllättävän kovankin sijoituksen puolesta.

–Ruotsin ralli on sellainen, että jos on paha keli ja Bosse aloittaa takaa, siitä voi olla hänelle etua.

Ruotsin MM-ralli alkaa 14. helmikuuta ja päättyy 17. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: