Jääpallon Bandyliiga tekee paluun Tampereelle, kun Botnia ja Narukerä pelaavat ottelun Pyynikillä - Urheilu - Aamulehti

Reilusti yli puolen vuosisadan odotus on pian ohi: pääsarjatason jääpallo tekee viimein paluun Tampereelle

Botnian maalilla oli viime sunnuntaina säpinää, kun vierasjoukkue Veiterä voitti 11–2. Veiterä teki toisella jaksolla peräti yhdeksän maalia.

14.1.2019 19:19

Pääsarjatason jääpallo tekee paluun Tampereelle, ainakin yhden SM-sarjaottelun ajaksi. Helsinkiläinen Botnia ja porilainen Narukerä kohtaavat Pyynikin kentällä 2. helmikuuta. Edellisen kerran moista herkkua on ollut tarjolla 67 vuotta sitten, kun Tampereen Ilves-Kissat putosi silloisesta pääsarjasta.

–Kieltämättä kiehtoo erittäin paljon se, että Tampereella pelattiin viimeksi vuonna 1952 ja nyt heti perään vuonna 2019, Botnian puheenjohtaja Vesa Peräjärvi hykertelee.

–Ja tuohan Tampere mieletöntä vaihtelua talveen, kun vuodesta toiseen tahkotaan samoja pelejä, hän jatkaa.

Idea Bandyliigan tuomisesta Tampereelle on syntynyt Porissa.

–Lämpenin ajatukselle heti, kun se kantautui korviini. Olen sieltä päin kotoisin.

Lokakuussa Peräjärvi syötti tilavarauksen Tampereen liikuntatoimen systeemiin ja läpihän se meni. Viimeksi Peräjärvi on käynyt liikuntatoimen virkamiesten luona viime viikolla.

–En ole ennen törmännyt siihen, että kaikki järjestyy. Tampereelta löytyivät jopa jääpallomaalit, Peräjärvi ihastelee.

Peräjärvi pitää Pyynikin kenttää miljööltään jopa loistavana paikkana jääpallotapahtumalle, mutta yksi iso riski siihen sisältyy: Pyynikillä on luonnonjää, ei tekojää.

–Toivottavasti sää on meille suosiollinen.

Peräjärvi tietää, että Tampereellakin löytyy jääpallon seuraajia, vaikka viimeisestä pääsarjaottelusta on reilusti yli puoli vuosisataa.

–Olisihan se huikeata, jos Pyynikin ottelun seurauksena jääpallo Tampereella lähtisi nousuun. Jos innostusta ilmenee, apuja kyllä löytyy.

Botnian ja Narukerän fanibussit saapuvat luonnollisesti Tampereelle, ja Peräjärven harras toive on se, että myös tamperelaiset löytäisivät paikalle.

–Varmasti saamme aikaiseksi letkeätunnelmaisen tapahtuman ja jännittävän pelin.

Bandyliigaa: Botnia–Narukerä 2. helmikuuta klo 13 Pyynikin kentällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut