Päivän vetovihje - Urheilu - Aamulehti

Turha pullikoida: City luo paikkoja ja luultavasti myös maaleja liukuhihnalta – viedäänkö pallo usein myös kulmalipulle?

Cityn Gabriel Jesus on tuulettanut kahdessa edellisessä cupin pelissä viisi kertaa. Joko hänet nähtäisiin avauksessa myös Valioliigassa?

14.1.2019 13:20

Illan kovin kamppailu käydään Manchesterissa, missä vierasjoukkue Wolverhampton yrittää haastaa huippuvireistä Citya – todennäköisesti turhaan. Päivän paras vetovihjekin löytyy samasta pelistä.

Päivän kiinnostavin peli

Päivän urheilullinen nosto on Valioliigan Manchester City–Wolverhampton.

Ottelussa kannattaa tarkkailla etenkin mahtavaan maalivireeseen päässeen Gabriel Jesusin otteita. Jesus on paukuttanut Cityn kahdessa viime cup-pelissä yhteensä viisi maalia. Tämä saattaa tänään riittää avaukseen paikkaan jo sarjapelissäkin.

Cityn hyökkäyspää on tällä hetkellä muutenkin sellaisessa lentokelissä, että paikkoja ja luultavasti myös maaleja syntyy liukuhihnalta. Vaikka Wolves on ihan potentiaalinen isojenkin horjuttaja, en lähtisi pullikoimaan vedoissa Citya vastaan.

Maalimäärässä ollaan runsasmaalisuuden suunnassa. Maistuvimmat haut tältä osastolta ovatkin koko pelin yli 3,5 maalia (kohde 6271, kerroin 2,03) sekä molemmat joukkueet tekevät maalin (kohde 6273, kerroin 1,90).

Cityn 11 kotipelissä vain kaksi kertaa on jääty tilanteeseen, jossa molemmat joukkueet eivät olisi tehneet maalia! Myös Wolvesin vieraspeleissä molemmat ovat onnistuneet maalinteossa 6/10.

Päivän paras vetovihje

Kulmapotkut

Manchester Cityn kauden valioliigapelien kotikulmat ja Wolverhamptonin vieraskulmat:

ManC kotona: Liverpool 2–1, Crystal P 13–0, Everton 6–2, Bournemouth 8–4, ManU 5–1, Southampton 4–4, Burnley 10–1, Brighton 10–3, Fulham 10–4, Newcastle 4–0, Huddersfield 10–3.

Wolves vieraissa: Tottenham 6–7, Fulham 2–0, Newcastle 4–6, Cardiff 7–6, Arsenal 11–2, Brighton 1–10, Crystal P 6–3, ManU 5–4, West Ham 4–4, Leicester 1–9.

Myös päivän paras vetovihje löytyy samasta kamppailusta. Pelin ennakoitu elävyys ja vauhdikkuus vaikuttavat maalimäärien lisäksi myös ottelun kulmapotkujen määriin lähtökohtaisesti niitä lisäävästi.

Pelinkuvallisten tekijöiden ohella myös tilastot puoltavat runsaskulmaisuutta. Aivan suoraan tätä ei näe joukkueiden kulmien alle/yli tilastoista, vaan pitää mennä osittain niiden pelitavallisten tekijöiden sekaan.

Uskon Wolvesin pystyvän (todennäköisesti) tiettyyn pisteeseen saakka pitämään Citya tänään kovilla. Tämä asetelma lisää aina suuren kotijoukkueen kulmien määrää.

Toisaalta myös Wolves itse on sen verran laadukas ja rohkea joukkue, että senkin voi olettaa saavan pelissä useita kulmapotkuja.

Suorista alle/yli tilastoista kannattaakin tässä pelissä erotella Cityn kotipelien kotikulmat (7,5/peli) ja Wolvesin vieraspelien vieraskulmat (4,9/peli). Vaikka otos on pieni, niin silti yhteislukema 12,4 on korkea, kun vedon linja on 10,5 kulmaa.

Näiden joukkueiden kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa tuli 14 kulmaa.

Harmillisesti Veikkaus ehti juuri pudottaa yli 10,5 kulman kerrointaan 2,08:sta 1,88:aan. Alkuperäisellä tarjouksella veto olisi ollut kiljuen lapulla. Olkoot nytkin, mutta toki vain rajatapauksena arviolla 53 prosenttia.

Päivän pelit: Kohde 2923:1 (kerroin 1,88)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 1/7, palautusprosentti 22.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut