Damon Williams nousee Tampereen Pyrinnön akatemiajoukkueen päävalmentajaksi - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö-legenda Damon Williams ottaa seuraavan askeleen – nousee päävalmentajaksi

Damon Williams on tuttu näky Pyynikin maisemissa.

14.1.2019 12:28 | Päivitetty 14.1.2019 12:32

Koripallolegenda Damon Williams, 45, ottaa ensi kaudella uuden askeleen toistaiseksi lyhyellä urallaan valmentajana. Williams toimii kaudella 2019–20 Tampereen Pyrinnön akatemiajoukkueen päävalmentajana.

Pyrintö Akatemia pelaa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ykkösdivisioona A:ssa, mutta on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä. Sarjajumbo putoaa ensi kaudeksi ykkösdivisioona B:hen.

Williams pelasi urallaan 12 kautta miesten Korisliigassa, joista 11 Pyrinnössä. Vuosina 2010, 2011 ja 2014 Williams johdatti punavalkoiset Suomen mestaruuksiin ja palkittiin finaalien parhaana pelaajana. Ulkomailla suurimmat maineteot nähtiin vuosina 2004–07, kun Williams oli yksi Italian Serie A:n pelätyimmistä pistetykeistä.

Williams päätti peliuransa kaudella 2017–18 pelaten juuri Pyrinnön akatemiajoukkueessa, jota hän seuraavaksi luotsaa. Tällä kaudella Williams on aloitellut uraansa valmentajana akatemiajoukkueen ja Pyrinnön B-juniorien apuvalmentajana.

Williams asuu perheineen Tampereella. Pyrintö jäädytti aiemmin kaudella hänen pelinumeronsa 32 Pyynikin palloiluhallin kattoon.

Seura tiedotti samaan aikaan, että Juri Heinämäki jatkaa Pyrinnön naisten edustusjoukkueen päävalmentajana myös ensi kaudella. Pyrintö on tällä hetkellä seitsemäntenä naisten ykkösdivisioonassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut