Naisten viestissä erikoinen tilanne – italialainen ampui täydet viisi sakkokierrosta kahdeksalla kudilla, Kaisa Mäkäräinen ei päässyt edes matkaan - Urheilu - Aamulehti

Naisten viestissä erikoinen tilanne – italialainen ampui täydet viisi sakkokierrosta kahdeksalla kudilla, Kaisa Mäkäräinen ei päässyt edes matkaan

Kaisa Mäkäräinen ei päässyt ladulle viestissä, Nicole Gontier ampui kahdeksan kutia ohi pystypaikalla.

13.1.2019 16:08

Oberhofin latu oli kauttaaltaan melkoista sohjoa, ja etenkin laskut olivat surkeassa kunnossa. Se sai aikaan sen, että useampikin urheilija veti laskussa komeasti turvat. Muun muassa Expressenin laskujen mukaan peräti kahdeksan urheilijaa kaatui. Lisäksi nähtiin ainakin yksi kahden urheilijan yhteentörmäys.

Sumuinen sää puolestaan teki ammunnoista melkoista tervanjuontia. Hyvästä esimerkistä käy Italian Nicole Gontier, joka ampui yhdellä ainoalla ampumapaikalla ensin kaikki viisi kutiaan ohi, ja heti perään kaikki kolme varapatruunaakin ohi – eli kaikkiaan kahdeksan hutia!

Gontier koki myös hämmennyksen hetkiä vaihtopaikalla, kun joukkuetoveri Alexia Runggaldieria ei ollutkaan näköpiirissä. Runggaldier tuli yksinkertaisesti myöhässä vaihtopaikalle. Italia oli lopulta katastrofaalisesti 15:s.

Italialaisten aseet sentään toimivat. Itävallan joukkue nimittäin koki jo käsittämättömyyteen yltävää epäonnea. Lisa Theresa Hauserin pyssy meni kaatumisen takia täyteen lunta, ja kun hän sai ampumapaikalla varakiväärin, sekään ei toiminut. Joukkue joutui keskeyttämään.

Entä sitten Suomi? Venla Lehtonen, Laura Toivanen ja Suvi Minkkinen olivat yksinkertaisesti niin hitaita, että Minkkinen ajettiin kolmososuudella kierroksella kiinni. Se tarkoitti Suomen ulosliputusta, joten ankkuriosuudelle nimetty Kaisa Mäkäräinen ei lopulta hiihtänyt metriäkään.

Täydellisen farssikisan voitti Venäjä, toiseksi Saksa ja kolmanneksi Tshekki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos