Lauri Tiira sai pelikieltoa, kun toivoi, että tuomarit tulevat selvin päin - Urheilu - Aamulehti

Pelaaja toivoi, että "tuomarit eivät tule ihan noin naamat niin kuin tänään": Salibandyliiga antoi kahden ottelun pelikiellon, seura puolustautui joukkueen sisäisellä kielenkäytöllä

OLS on salibandyliigassa kolmanneksi viimeisenä eli se on joutumassa liigakarsintoihin.

13.1.2019 17:11 | Päivitetty 13.1.2019 17:14

Miesten salibandyliigassa on annettu kahden ottelun pelikielto oululaisen OLS:n pelaajalle Lauri Tiiralle. Syynä ovat Tiiran lehdistötilaisuudessa antamat kommentit.

Tiira osallistui lehdistötilaisuuteen lauantaina pelatun OLS–Indians-ottelun jälkeen. Indians voitti ottelun 5–3. Lehdistötilaisuuden vetäjä kysyi Tiiralta, minkälaiset käärmekeitot keitetään, että huomenna (sunnuntaina) ollaan astetta terävämpiä, kun Happee saapuu.

Näin Tiira vastasi:

–En tiedä. Toivottavasti nuo tuomarit tulevat selvin päin, etteivät tule ihan noin naamat niin kuin tänään.

Hän jatkoi:

–Painotan, että meitä ei sorsittu, vaan linja oli sekava eikä siellä tiennyt yhtään, mitä saa tehdä. Molemmat siitä kärsivät.

Jo edellisessä vastauksessaan Tiira ihmetteli tuomaritoimintaa.

–Siinä tuli erikoistilanteita. Mistä sitten tulikin. Tuomareilta voi varmaan joku fiksumpi kysyä. Ei varmaan saa mitään oikeaa vastausta.

Lehdistötilaisuuden voit katsoa alta. Lauri Tiiran osuus alkaa ajassa 5.20:

Kurinpitäjä Jussi Wahen mukaan vastaavanlaisia tapauksia on ollut liigassa aiemminkin ja niistä on annettu kahden ottelun toimitsijakielto.

–Tiiralla on ollut riittävästi aikaa miettiä ja harkita sanomisiaan ja sanavalintojaan ennen lehdistötilaisuutta ja peilata niitä pelisääntöjen vaatimuksiin, Wahe toteaa kurinpitopäätöksessä.

Kurinpitopäätöksen mukaan kilpailusäännöissä on kohta, jonka mukaan "liitto voi määrätä rangaistuksen sille, joka kilpailun kestäessä tai kilpailun johdosta tehtyjen päätösten takia tai muuten käyttäytyy väkivaltaisesti tai muuten epäurheilijamaisesti. Rangaistusta koventavana pidetään, jos teko kohdistuu erotuomariin."

Kurinpitopäätöksen mukaan Tiiran arvostelu kohdistuu tuomareihin henkilöinä ja se ylittää sallitun rajan.

–Tiira on käyttäytynyt kilpailun johdosta tehtyjen päätösten takia epäurheilijamaisesti.

OLS:n vastineessa todetaan muun muassa, että Tiiran sanavalinta oli huono.

–Joukkueen sisäisessä puheessa esimerkiksi joku pelaaja saattaa olla kännissä ottelun ekat vaihdot, jos siinä tulee muutama heikompi vaihto putkeen. Tiira ei todellakaan usko, että tuomarit olisivat ottelun puhaltaneet humalassa, joukkueen vastineessa todetaan.

–Mielestäni tässä tilanteessa pelikielto olisi liian suuri rankaisu ja liian kirjaimellinen tulkinta Tiiran sanoista, koska jokainen kuitenkin ymmärtää hänen perimmäisen pointin.

Lauri Tiira ja OLS voivat hakea muutosta kurinpitopäätökseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos