Ilveksen nuori kultaleijona soitti suoraan lähetykseen kesken juhlien - Urheilu - Aamulehti

Ilveksen nuori kultaleijona soitti suoraan lähetykseen kesken juhlien – aikoo ajaa taksilla Tampereelle: ”Pari Mersua siihen ja kamat eri Mersuihin”

Samuli Vainionpää ehti nahistella kisojen aikana Sveitsin David Aebischerin kanssa..

8.1.2019 18:40

Nuorten Leijonien maailmanmestarihyökkääjä Samuli Vainionpää soitti Tampereen paikallisradio Fun Tampereeseen tiistaiaamuna. Vainionpää otti yhteyden paikallisradioon hieman ennen aamukymmentä ja raportoi joukkueen kuulumisia.

–Ei täällä enää ollijokisia ole, että vedetään sigge suussa ja punaiset lasit päässä. Täällä vain rullaillaan takareidet auki, Vainionpää, 19, kertoi juhlatunnelmissa.

Paksu sikari ja punaiset aurinkolasit olivat Olli Jokisen tyyliä, kun Suomi voitti nuorten MM-kultaa vuoden 1998 kotikisoissa.

–Kaikki kokoonnuttiin kahdeksalta aamupalalle (Helsingin hotelli Presidentissä). Otettiin proteiinijuomat. Kulta-Kakko (Kaapo Kakko) otti vaniljan, kun se ei tuosta suklaasta tykkää.

Kysymykseen siitä, joko saavutuksen merkitys on sisäistynyt, Vainionpää vastasi oppikirjan mukaisesti.

–Klassikko: Ei tätä vielä oikein ymmärrä. Tulevaisuudessa varmaan vähän aukeaa.

Taustalta kuului remakkaa naurua. Juhlat jatkuvat. Vainionpään aikeissa oli suunnata yhdessä Ilves-joukkuetoveri Oskari Laaksosen kanssa pari sataa kilometriä pohjoiseen.

–Varmaan tästä mittarilla rapsautetaan Tampereelle. Sen verran joutuu vielä juhlimaan, Vainionpää veisteli.

–Laitetaan pari Mersua siihen ja kamat eri Mersuihin ja tullaan johtotähdellä vasenta kaistaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos